Makó

Buzás Péter még gondolkodik azon, induljon-e polgármesternek


A Jobbik nem lép választási koalícióra, minden választókörzetben állít jelöltet és polgármester jelöltje is lesz – ezt már Kiss Attilától tudjuk. Azt azonban, hogy ki lesz a városvezetői posztért induló küzdelemben a jelöltjük, egyelőre nem kívánta elmondani.

A Fidesz erős települési képviselő-jelölteket állít az összes makói körzetben a helyhatósági választásokon. És erős polgármester jelöltet is indítanak – ezt Lázár János államtitkár, a makói-vásárhelyi választókörzet országgyűlési képviselője már a parlamenti kampány során közölte, majd ezt a hírportálunknak nemrégiben adott interjújában is megerősítette. Hogy kiket indítanak és ki lesz a polgármester jelöltük, azonban nem árulta el. Csak annyit mondott, hogy a jelöltállítás július közepéig dől el.

Nem zárta ki az együttműködés lehetőségét az MSZP-vel az őszi helyhatósági választásokon a Demokratikus Koalíció választókerületi elnöke, annak érdekében hogy legyőzzék a jobbikos jelölteket.

Mucsi Tamás elmondta, az országgyűlési választásokon csupán 2,5 százalékkal maradtak el az MSZP mögött. A második legerősebb makói baloldali erőként minden választókerületben állítanak egyéni képviselő-jelölteket, ám ott, ahol az MSZP jelöltje erősebbnek bizonyul, készek az övéket annak javára visszaléptetni. Cserébe ugyanezt várják el a szocialistáktól azokban a körzetekben, ahol a DK-s jelölt számít erősebbnek.
– Az országgyűlési választások idején az MSZP-vel tartott közös elnökségi ülésen ez már érintőlegesen szóba is esett – tette hozzá a választókerületi elnök. A DK egyébként a jelen állás szerint indít saját polgármester-jelöltet is.

– Amennyiben arra jutunk, hogy közös lesz a polgármester-jelöltünk a szocialistákkal, akkor a minimum az, hogy az alpolgármesteri posztot a Demokratikus Koalíció jelöltje töltse majd be – mondta.

Buzás Péter polgármestert, az MSZP helyi elnökét hétfőn kérdeztük immár második alkalommal arról, hogy indul-e ismét a a városvezetői tisztségért az őszi helyhatósági választásokon. Azt mondta, hogy még gondolkodik rajta.

MH