Hírek

Újabb sztár érkezik a ZF-hez


Az OB-I-es vízilabda bajnokság befejezését követően, egymás után látnak napvilágot azok a hírek, hogy ki hol folytatja, ki hová igazol, kinek milyen elképzelései vannak a jövőről. A ZF-Egernél is várhatóak játékos mozgások, ám a klub vezetése tartja magát ahhoz, hogy csak olyan információkat hoz nyilvánosságra, ami már biztosnak tekinthető. Az első ilyen: Hosnyánszky Norbert a következő szezontól a ZF-Eger játékosa. Az olimpiai-, és világbajnok pólós elárulta: amikor korábban itt játszott minden adva volt ahhoz, hogy csak a dolgukra koncentrálhassanak.

– Már amikor eligazoltam is éreztem, hogy ide nekem még egyszer vissza kell térnem. Felvetődött ennek lehetősége már korábban, de abban maradtunk Bárány Attila klubelnökkel, hogy várjuk meg a döntőt, s utána ültünk le, egy végleges tárgyalásra. Mindketten így tartottuk korrektnek, mert ráadásul ellenfelek voltunk, a bajnoki aranyéremért folytatott küzdelemben. Tetszett, amit a jövőről, az egri klub elképzeléseiről felvázolt. Ezek szerint olyan csapata lesz az Egernek, amelyik újra a bajnoki döntőt célozhatja meg, nem mellékesen pedig a nemzetközi szereplésben történő előrelépés is határozott cél – mondta.

 

Ugyancsak régi-új visszatérő lehet Erdélyi Balázs, aki a következő szezonban minden bizonnyal újra a ZF-Egert erősíti. Az Amerikából hazatérő sportoló elárulta: a jövőben szeretne stabil válogatott lenni, s Magyarországot képviselve a lehető legnagyobb sikereket elérni. Ehhez pedig klubjában a ZF-Egerben kell olyan teljesítmény nyújtania, hogy mindez valóra válhasson. Mint nyilatkozta boldogan tér vissza Egerbe, abba a klubba ahol megismerkedett a sportággal, ahol OB-I-es játékossá vált, még gimnazista korában, s ahonnan olyan alapokkal ment Amerikába, hogy nem győzték megsüvegelni tehetségét.

 

A napokban eldőlt az is, újabb egy évre szóló szerződést ír alá az Egerrel Hárai Balázs. – Már év közben is jeleztem, hogy amennyiben számolnak velem, szívesen maradnék a következő szezonra is. Nem mondom azt, hogy nem voltak nehézségek az elmúlt szezonban, de minden jó, ha a vége jó, megnyertük a bajnokságot.

 

Az ezt követő időszak sem telt tétlenül. Bárány Attila klubelnök hétfőn bejelentette, hogy újabb válogatott játékossal bővült a ZF Eger formálódó kerete. Immár véglegesnek tekinthető, hogy a szerb válogatott kapusa, Branislav Mitrovic Egerbe költözik. A már négy éve Magyarországon profiskodó hálóőr nem kis örömmel nyugtázta a megállapodást.

– Nagyon örülök, mert úgy gondolom, hogy a ZF-Eger, Magyarország legprofibb klubja. Nem csak azért, mert már háromszoros bajnok, hanem azért is, ami játékos szempontból talán a legfontosabb: itt minden a helyén van. Abban a korban vagyok, hogy most már csak nagy célokat tűzhetek ki magam elé, hiszen huszonkilenc évesen én is szeretnék nagy magyar bajnok lenni. A Partizán után az Eger lesz a legnagyobb klub, ahol játszani fogok. Ez a város, igazi vízilabda város. Sokszor játszottam már ott, mindig lenyűgözött. Gyönyörű az uszoda, az emberek imádják ezt a sportot, alakul egy remek csapat, ezért a nagy öröm részemről.

    

Forrás: egrivizilabda.hu