Makó

A Rió 2-vel indul a 3D-s mozi a Hagymaházban


A pünkösdi háromnapos hétvégén indult a Makói Mozi, a Hagymaház színháztermében a Rio 2. 3D-s animációs filmmel – hangzott el Buzás Péter polgármester és Bálint Márta, a Makó Városi Kulturális-Közművelődési Nonprofit Kft. ügyvezetője ma délutáni sajtótájékoztatóján.

A makói moziélmény ezt követőn folyamatos lesz, hiszen hétköznap napi két-három, míg a hétvégén napi négy előadást is tartanak.
A makói mozirajongók a Páger Antal Mozi bezárása óta csak a szomszéd nagyvárosokban mehettek filmszínházba.
A Hagymaházban, mely egytermes multiplexként működik, a legkorszerűbb digitális vetítővel játsszák a filmeket. A 8×4,5 méteres speciális vásznon a premierfilmek az országos bemutató napján már láthatók, nem kell azok miatt a szegedi Cinema Citybe, vagy Vásárhelyre utazni. A látvány és a hangélmény egyébként azonos minőségű lesz azokéval!

Az egyik filmajánló a Hagymaház előtt.

A makói moziélményt a 3D-s filmek mellett a mozibüfé popcornja és üdítője is fokozza. A nézőtérre egyszerre 200-an férnek be, jegyeket máris lehet igényelni a Hagymaház pénztárában, Facebook oldalán (ahol hamarosan a filmek trailere is láthatók lesznek,, illetve az interneten, vagy a 06-20-369-7552-es telefonszámon. Az utóbbi hétköznap 10-18, míg szombatonként 9-13 óra közt hívható.

Ősztől a filmklub indítását is tervezik. Ráadásul, derült ki, a mozi, mely vetítéseit összehangolják a Hagymaház színpadig produkcióival, egy új munkahelyet is teremtett. Igaz keresik még a felsőfokú végzettségű, informatikában is jártas leendő kollégájukat.