Hírek

Személyi pottyant az urnába, leájult az elnök a székről


Csaknem 8 millió választót várnak ma a szavazóurnák elé idehaza, de a magyar uniós választáson világszerte voksolna magyarok. Teszik ezt kontinensünkön kívül Ausztráliában, Ázsiában, Amerikában és Afrikában is.

Ez a szavazás sem nélkülözi a meglepő eseményeket idehaza. A Nemzeti Választási Bizottság honlapjáról csemegéztünk.
Pécsen egy idős nő törte el a lábát, miután elszédült és elesett távozóban a szavazóhelyiségből. A 86 éves asszonyt a mentők a helyszínen látták el, majd elvitték, a szavazást emiatt huszonöt percre fel kellett függeszteni.

Reggel Püspökladány 1-es számú szavazókörben egy szavazóköri delegált lett rosszul. A nőt a mentők szállították kórházba. Emiatt mintegy 15 percre felfüggesztették a voksolást.
A Fejér megyei Belioanniszban az egyik szavazó a voksát tartalmazó boríték helyett a személyi igazolványát dobta az urnába. Azt azonban nem szabad felnyitni, így az igazolványt később juttatják neki vissza.

Kányban 54-en voksolhatnak, de 11 óráig még senki nem élt a szavazati jogával. Perecsén, Pamlényban, Teresztenyén és Monajon is nagyon kevesen szavaztak, mindössze egy, kettő, négy, illetve öt ember járult az urnához öt óra alatt.
800 elítélt, köztük 5 külföldi is szavazott. Ők nem a lakóhelyük szerinti körzetet kereshették fel, hanem a börtönben berendezettet. A 18 ezer 200 fogvatartott közül 5330-an nincsenek eltiltva a közügyek gyakorlásától, azaz annyian járulhatnak az urnák elé.

Békéscsabán azonnal megbotlott és elesett egy ember, amikor a szavazókörbe belépett. A mentőorvos megvizsgálta, majd a polgár voksolt és saját felelősségére távozott. Márkházán a szavazóköri elnök lett rosszul, akit végül a mentők kórházba szállítottak. A bizottságba póttagot hívtak be ezért.
Gyulán a szavazókör aulájában esett el, s valószínűleg karját törte egy idős polgár, akit a mentők szállítottak kórházba.