Makó

Embercsempészek peches napjai


Állampolgári bejelentés érkezett a rendőrség ügyeletére még kedden 10 óra 10 perckor, miszerint Mórahalom külterületén két szerbiai honosságú gépjármű hajtott le a határterület irányába. Az egyenruhások a Csipaki úton állították meg a személyautókat. Az ellenőrzés során 5 afgán és 3 iráni utas magyarországi tartózkodásának jogszerűségét nem tudta igazolni, ezért – a szerbiai sofőrökkel együtt – előállították őket a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre.

Másnap egy a szerbiai-magyar államhatár irányába közlekedő, svéd rendszámú Volkswagen Passat lett gyanús az egyik tiszaszigeti lakosnak, aki ezt jelezte is a határrendészeknek. A járőrök 12 óra 30 perckor Térvár térségében ellenőrizték a gépkocsit. A sofőr szerbiai magánútlevéllel igazolta magát, de utasai nem rendelkeztek okmányokkal, ezért előállították őket a Kiszombori Határrendészeti Kirendeltségre.

Autójuk motorháztetejére fektették a rendőrök az embercsempészeket. Fotó: police,hu

Az illegális migránsok ellen idegenrendészeti eljárás indult, míg a 3 szerbiai sofőrrel szemben embercsempészés bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya a gyanúsítottakat gyorsított eljárás keretében bíróság elé állítja.

MH-CSMRFK