Hírek

Egyezséget javasolt a bíróság a kiszombori plakáttépkedési ügyben


Makón és a környező településeken 200 Lázár János országgyűlési képviselőnek ajánló plakátot helyezett ki a kampány idején a Fidesz. Ezek közül – mint arról beszámoltunk – közel 100-at rongáltak meg, téptek le, vagy vittek el táblástól mindenestől. A párt feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, s nyomozás során Kiszomboron meg is találták az elkövetőket, az egyik térfigyelő kamera felvétele alapján K. Zoltán és F. Kata ellen.

A Makói Járásbíróság tegnapi tárgyalásán – értesültünk róla – házaspár csak annyit ismert el hogy 15 plakátot vitt el, mert azok bosszantották őket, azokat kocsival kivitték a Maros-partra,, ahol széthajigálták azokat. A rendőrségen tett vallomásukban még tízzel több plakát eltulajdonítását ismerték el. A bíróság szerint a cselekményük rongálás, nem lopás.

A bíróság a házaspár ellen folyó szabálysértési eljárást 30 napra felfüggesztette, s felkínálta a lehetőséget, hogy a sértett féllel úgynevezett közvetítői eljárás keretében egyezzenek meg a jóvátételről. Ez azt jelenti, hogy házaspár megtéríti az okozott kárt, és  bocsánatot kérhet a sértettől vagy mindkettőt meg kell tennie. Ha ez megtörténik, az eljárást végetér. A vádlottak elfogadták a lehetőséget, de a párt képviselője nem volt jelen a bíróságon.

Bakos Tamás, a Fidesz makói szervezete elnök-helyettese hírportálunknak elmondta: még nem kapták meg a hivatalos értesítést a bíróság tegnapi közvetítői javaslatáról. Ha az megérkezik, megfontolják megelégednek-e vele, de nem zárkóznak el a megállapodástól. Hogy kártérítésre vagy bocsánatkérésre, vagy mindkettőre igényt tartanak, még nem tudta megmondani.