Hírek

Lázár a júniusi makói testületi ülésen mutatkozik be


–  2004-ben azok közé tartoztam, akik az ország uniós tagsága mellett érveltek. Ha most kellene szavazni róla, akkor is erre kérném a választókat, igaz más megfontolásból, mint annak idején – jelentette ki az országgyűlési képviselő a ma késő délutáni Návay téri utcafórumon. Lázár János hozzátette: az uniós tagság fejében annak idején a függetlenségünk, szabadságunk jelentős részéről kellett lemondanunk, hiszen Brüsszelben olyan törvényeket hoznak, mely a makóiak és minden magyar életét is befolyásolják – utalt például az ivóvíz arzénmentesítésére vagy éppen a csatornázásra.

A függetlenség lemondásáért cserébe kapott uniós pénzek felhasználásáról jelenleg is folynak a tárgyalások, éppen ezért nem mindegy, kik képviselik az Európa Parlamentben hazánk érdekeit. Olyan képviselőket kell kiküldeni, akik ki mernek állni a magyar nemzeti érdekek mellett. Az az érdekünk, hogy erős nemzeti érdekképviseletünk legyen Brüsszelben. Ez részben a szavazók felelőssége azzal, hogy kit küldenek a parlamentbe, és részben a kormányé, hogy kit jelöl az Európai Bizottság tagjává – mondta.  Lázár János kijelentette: a választási kampány során tett ígéreteit pedig a ciklus első két évében kívánja megvalósítani.

Lázár János a választási ígéreteit a ciklus első két évben akarja megvalósítani.

Azt ígérte, hogy júniusban bemutatkozik a makói képviselő-testület ülésén is, ahogy a héten a környező kistelepüléseken tette és teszi, hogy felajánlja a városnak a segítségét, az együttműködés lehetőségét. Az üléseken negyedévenként részt kíván venni, önálló képviselői irodát is nyit, ahol rendszeresen tart fogadóórákat, de tart lakossági fórumokat is.

Egy kérdésre elmondta, a Fidesz saját, erős polgármester- és képviselőjelölteket is állít majd az októberi helyhatósági választásokon. Egy másik kérdésre közölte: készen áll és engedélyes tervei is vannak a makói könyvtár Makovecz Imre tervei alapján való átépítésének, mely 1,2 milliárd forintba kerül. A Makovecz-örökség közül ezt az elsők közül valósítják meg.
– Azokat a városvezetőt becsülöm, aki olyan épületet építtet, mely megfelel a 21. századi követelményeknek megfelelnek, de fenntarthatók is, azaz ki lehet fizetni a villanyszámlájukat! – mondta Lázár János, aki szerint a makói Makovecz épületek lehetőséget is jelentenek a városnak.