Makó

Folytatódott a makói kriptafosztogató pere


N. Róbert a hétfői a makói tárgyalásra is vezetőszáron, bilincsben érkezett, ugyanis a vádlott más ügy miatt jelenleg is börtönbüntetését tölti.

A vádlott, akit a temetőből aranyfogak, aranyhíd és aranygyűrű, míg a makói ingatlanokból zömmel baromfiak és kábelek ellopásával vádolnak, most sem ismerte el a bűncselekményeket, ellentétben a rendőrségen tett vallomásaival vagy csak részben vállalta azokat el. Az erőszakos behatolást azonban mindvégig tagadta, azt mondta, hogy oda tört be, ahol nyitott kapukat, ajtókat talált.

 A hétfői tárgyaláson dr. Égető Sándor bíró a kábellopásban közreműködő tettestársát,  a másodrendű T. Róbertet, illetve tanúkat hallgatta meg. Köztük a MÁV vasút kábelekért felelős szakemberét és a jángori sírkert gondnokát. Amikor tettestársa rá vallott, N. Róbert azt mondta, a 400 méternyi vasúti kábelt – mellyel végül lebukott – a szemétben, egy szatyorban összekészítve találta.

Az általa meglopott sértettek többsége pedig nem kérte a bíróságtól káruk megállapítását, miután nem remélik azok megtérítését. Az ügyben ítélethirdetés csak később várható.

A vádlott és az általa feltört egyik kripta. Fotó: police.hu