A jövőre érettségiző Kovács Norbert makói kick-boxos múltjában nem ez az első kiemelkedő eredmény, hiszen márciusban az országos versenyen aranyérmet szerzett. Ez a nemzetközi megmérettetés az első versenyforduló volt, amelynek döntőjét júniusban rendezik. Ha azon is sikerül az első helyet megszereznie, akkor komoly esélye van arra, hogy a magyar csapat tagjaként az olaszországi világbajnokságon mérje össze tudását egy igen erős mezőny versenyzőivel.

Norbi küzdősportok iránti érdeklődése másfél évvel ezelőtt kezdődött. Először a kevert harcművészettel, az MMA-val foglalkozott, jelenleg thai-bokszosként vesz részt kick-box versenyeken. A legutóbbi kiváló eredményét K1 kategóriában szerezte, amelynek részét képezik a testre, fejre, lábra célzott rúgások és az egyszerű fogásból történő térdelés is.

– Nem veszélytelen sportról van szó. A múltkor eléggé nagy monoklit szereztem, mikor a szemem alá térdeltek, jelenleg kisebb alkar- és sípcsontzúzódásom van. Mégis nagyon szeretek ezzel foglalkozni, a kihívások és az otthoni sporthagyományok miatt is – lelkesedett a Makó Budo Klub fiatal tehetsége. Norbi családjában szép hagyománya van a sportolásnak; nagyapja bokszolt, édesapja pedig hosszabb ideig karatézott.

– Korábban a mostanitól eléggé eltérő hobbim volt, nyolc esztendeig klasszikus balettoztam, melyben ugyancsak jó eredményeket értem el. Innen váltottam a thai-bokszra – lepett meg a 196 cm magas és 91 kg-os fiatalember. Testalkata kifejezetten előnyös a küzdősporthoz, mert könnyebben távol tudja tartani ellenfeleit és erősebb ütéseket, rúgásokat képes kifejteni. Ennek ellenére nagyon fontos számára a küzdelem során a fair play és a másik tisztelete is.

Norbit a sport önfegyelemre és kitartásra neveli. De céltudatos is, jövőre, az érettségi után a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rendőrtiszti karára szeretne bekerülni. Távlati tervei közt szerepel, hogy világbajnok legyen és rendőrtisztként dolgozzon, esetleg a terrorelhárítás kötelékében hasznosíthassa tudását.

Jelenleg hetente háromszor két órát edz, versenyfelkészüléskor ez öt alkalomra emelkedik. A kitartó munkának van eredménye, jelenlegi helyezéseivel Norbi és Makó Róbert, az edzője is elégedett. A fiatal versenyző sport ambícióit nem csak klubja, de családja is támogatja, akik természetesen nagyon büszkék is rá.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest