Makó

Clinton tájékozódott, Hagyma-Földi Huncut versenyzett is…


Rózsa Virág – Makó

381 versenyző kutyát értékeltek a bírók a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének CAC makói kutyaversenyén. A rendező Marosmenti Kutyás Egyesület elnöke, Kardos László elmondta, hogy a makói egyesület már számos rendezvényt szervezett, de átalakulásuk óta ez a második ilyen kiállítás. A bírók között volt makói is, Harsányi Dániel, a helyi szervezet tiszteletbeli elnöke.

Több makói jelentkező is akadt. Köztük Hegedűs Csaba is, aki Hagyma-Földi Huncut nevű mudijával indult. Huncut még csak 9 hónapos, de már harmadik versenyén van túl. Nagyon jól teljesített, így a fiatal osztályban elnyerte a HPJ címet, azaz győztes lett. Gazdájának egyébként még 7 kutyája van otthon, emellett sok-sok éves tapasztalattal, immár 25 éve jár kiállításokra.

Az egyik makói versenyző: Hagyma-Földi Huncut és gazdája Hegedűs Csaba.

Rengeteg magyarországi versenyző az országot szelte át, hogy itt lehessen a makói megmérettetésen, de rajtuk kívül Luxemburgból, Németországból, Ausztriából, Romániából, Szerbiából és Hollandiából is érkeztek jelentkezők. A belgiumi, Xenia H. Blem, aki egyébként jelenleg Ruzsán él, négy lelkes kutyusával vett részt.

A ruzsai belga csapat élénk része.

Leendő kutyaversenyző is kinézett a versenyre. A makói Kovács Friderika, Clintonnal látogatott ki, hogy a 8 hónapos aprósággal ismerkedjenek a kiállítás hangulatával, mivel a kutyus egy hónap múlva élete első versenyén fog már indulni. Elárulták, Clintonnak már van kiszemelt asszonykája is, egy Hillary nevű kutyus személyében.

Clinton a leendő bajnok, gazdájával.

A kiállításon nem csak a kutyák szépségéról, jó kiállásáról, de ügyességéről is meg lehetett győződni. Sokan voltak kíváncsiak az agility és kutyaiskola bemutatóra. Azok a kisgyerekek, akik még nem indulhattak kedvencükkel, kutyarajzversenyen vehettek részt. A nagyszabású kiállítást két év múlva ismét megszervezi az egyesület.

Videó: mire is képesek négylábú házi kedvenceink?

További képeink: