Hírek

Mégiscsak volt csatornázós aláírásgyűjtés a Vertán-telepen


Mint arról beszámoltunk: a Facebookon közzétett posztjában írta a hét végén egyik olvasónk: “Mint tudjuk, a pofátlanságnak nincs határa, de Makón azért szeretik súrolni. Szombaton felkeresték a szomszéd bá’t valószínűleg diákmunkások, hogy írja már alá, hogy a csatornázás utáni helyreállítások megtörténtek. Szomszédunk szerényen körbenézett. Megnézte a háza melletti krátert, a koszos, kaviccsal telehordott, össze-vissza repedezett utat, a tönkretett gyümölcsfáját. Visszagondolt, hogy hogyan lapátolta ki a garázsából a sarat (mivel a fala tövébe engedték a vizet a szakik), hogyan festette le a sárral összebaszott falát, temetett be gödröket, hogy amikor ezt elmesélte a “művezetőnek” az gratulált ezért neki, mert mindenkinek így kéne csinálni (mármint megcsinálni saját kezűleg a más által okozott kárt). Szóval vitték a papírt aláírni, dugták az orra alá, és azt mondta, hogy hát talán nem…” Arra bíztatott mindenkit, hogy senki sem írjon alá semmit, míg tényleg nincs minden visszaállítva a csatornázás után…

Akkor a makói városháza és Ortutay Miklós, csatornázási projektmenedzser is azt mondta, hogy nem tudnak diákmunkásokról, s a közterületen végzett munkát, illetve a helyreállítást az ingatlantulajdonosoknak nem kell semmivel sem igazolniuk.

A városházától származó információnk szerint a csatornázással kapcsolatos soros megbeszélésen is felmerült az aláírásgyűjtés kérdése. Kiderült, hogy a fő kivitelező Közgép Zrt. a Vertán-telepen mégiscsak végzett ilyet. Azok a brigádok járták az utcákat, hogy az aláírásokat megszerezzék, akik a bekötéseket végezték. De csak azt szerették volna elismertetni az ingatlanok tulajdonosaival, hogy rendben megtörtént a bekötések nyomvonalainak helyreállítása.

A városházán azt mondták kérdésünkre, hogy ahol ezt a papírt nem írták alá, ott nyilvánvalóan nem sikerült a helyreállítás, azaz ott további munkát vár el a város a kivitelező Közgéptől..