Makó

Késsel szurkált az önbíráskodó férfi


A rendőrség adatai szerint L. János és felesége között az elmúlt időszakban megromlott a viszony. A 35 éves férfi nem tudott ebbe beletörődni, ezért hétfőn délután 1 óra körül felkereste az asszonyt és annak jelenlegi élettársát csongrádi Sugár utcai otthonukban. A hálószobában alvó sértett nyakához  kést szorított, miközben feleségével közös hiteltartozásuk kiegyenlítéséhez követelt pénzt. A két férfi dulakodni kezdett, melynek hevében a gyanúsított a nála lévő bicskával megszúrta a sértettet a vádliján, aki a szúrás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Ekkor a feleség értesítette a rendőrséget, mire a dulakodás abbamaradt. A kiérkező mentősök mindkét férfit kórházba szállították.

A kés. Fotó: police.hu

A rendőrök L. Jánost az egészségügyi intézményből állították elő a rendőrkapitányságra, ahol felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult ellene büntetőeljárás.

A Csongrádi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a gyanúsítottat őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását.

MH-CSMRFK