Hírek

Rémhírek kísérik Makón a csatornázás utáni helyreállítást


Korom András – Makó

“Mint tudjuk, a pofátlanságnak nincs határa, de Makón azért szeretik súrolni. Szombaton felkeresték a szomszéd bá’t valószínűleg diákmunkások, hogy írja már alá, hogy a csatornázás utáni helyreállítások megtörténtek. Szomszédunk szerényen körbenézett. Megnézte a háza melletti krátert, a koszos, kaviccsal telehordott, össze-vissza repedezett utat, a tönkretett gyümölcsfáját. Visszagondolt, hogy hogyan lapátolta ki a garázsából a sarat (mivel a fala tövébe engedték a vizet a szakik), hogyan festette le a sárral összebaszott falát, temetett be gödröket, hogy amikor ezt elmesélte a “művezetőnek” az gratulált ezért neki, mert mindenkinek így kéne csinálni (mármint megcsinálni saját kezűleg a más által okozott kárt). Szóval vitték a papírt aláírni, dugták az orra alá, és azt mondta, hogy hát talán nem…
 SENKI SE ÍRJON ALÁ SEMMIT, AMÍG TÉNYLEG NINCS MINDEN VISSZAÁLLÍTVA. NEM SZABAD ÍGÉRETEKRE HAGYATKOZNI, MERT ÁT FOGNAK VERNI!!!” tette közzé egy makói felhasználó az interneten. Hiába szerettünk volna beszélni, a telefonját egész nap nem vette fel. Ha elérjük, frissítjük cikkünket!

Egy olvasónk pedig azt hallotta, hogy megkerestek több ingatlantulajdonost is a makói Vertán telepen, s jegyzőkönyvezték a helyreállítás hibáit, majd ezért pénzt is kértek. Szerencsére nem kaptak. Amikor konkrétan megkérdeztük, kikkel is történt mindez, egy nevet sem tudott említeni.

A bejegyzés állításait azonban mind Ortutay Miklós, a csatornázás projektmenedzsere, mind a makói városháza cáfolta. Ortutay Miklós hírportálunknak azt mondta, hogy nem tud arról, hogy diákmunkásokat foglalkoztatnának.  
– A csatornázás utáni helyreállítás a közterületeken történik, ahhoz pedig nincs közül az ingatlantulajdonosoknak. A helyreállítás, illetve a hibák javításának elvégzése után azt a makói önkormányzat veszi át, majd igazolja a kivitelezőnek, hogy az a megfelelő minőségben végezte el a munkát, s állította vissza a közterület eredeti állapotát – mondta

.A városházától megtudtuk, hogy nem diákmunkások, de 20 (felnőtt) városházi alkalmazott járja folyamatosan a a várost, de ők sem arra kérik az ott élőket, hogy írják alá a helyreállítás megtörtént. Ellenkezőleg azokat a panaszokat, észrevételéket írják fel, melyeket a kivitelezőknek még el kell végezniük.