Hírek

Elhúztak a Galamb dísznövénykertészei


Minden évben készül egy úgynevezett tudásszintfelmérő, amelyben az ország a mezőgazdasági szakmák végzős hallgatói között végzik el. Ezt a felmérést a Nemzeti Agrárszaktanácsadási és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) végezte el idén a Galamb József  Mezőgazdasági Szakképző Iskola a dísznövénykertész és mezőgazdasági gépésztechnikus végzős diákok körében.

14 iskola 15 osztályában 128 fő részvételével készült a felmérés kertészeti alapismeretek, dísznövénytermesztés, valamint a vállalkozási és kereskedelmi ismeretek tantárgy anyagából. A felmérés összesített eredménye értelmében a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola diákjai lettek az elsők, megelőzve a budapesti Magyar Gyula és a halásztelki kertészeti iskolák tanulóit.

A harmadik helyre jöttek fel a gépészek. Kép: galamb.mako.hu

14 iskola 14 osztályában 160 tanuló részvételével készült a felmérés a mezőgazdasági gép javítása témakörben. A felmérés összesített eredménye szerint a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola diákjai a harmadik helyezést érték el, őket csak a vépi és a csornai iskola tanulói előzték meg.

A felmérések eredményei kiválóan alkalmasak arra, hogy az intézmény felmérje egy-egy szakmájának erősségeit, illetve a fejlesztendő területeket. Ennek következménye, hogy míg 4 évvel ezelőtt az utolsó harmadba sorolták a Galamb mezőgazdasági gépésztechnikusait, addig most ők az előkelő harmadik helyre jöttek fel.

A beszámolók a NAKVI honlapján találhatóak meg, de hamarosan felkerülnek az iskola honlapjára is.