Hírek

Testépítő, úszó, focicsapat és -edző Makó legjobb sportolói


A 6 éves kora óta sportoló Tézsla Ágnes talajtornázott, atletizált, de a küzdősportokat is kipróbálta, majd átállt a testépítésre. 2010 őszén, több bajnoki ezüstérem után a Body kategóriában magyar bajnok lett. 2012-ben a WBPF szövetségkertében magyar bajnok, majd Európa-bajnok 3. lett, és a világkupán szerzett ezüstérmet. Tavaly magyar, majd Európa-bajnok lett. A őszi idényében a vásárhelyi KRIKO Kupa győztese, az Ausztria Kupán és a Fit Parádén második helyezést érte el, majd a világbajnokságon negyedik helyezést érte el

Az év utánpótlás sportolója kitüntető címet Túri Edina, a Makói Szent István Egyházi Gimnázium és Általános Iskola negyedik osztályos úszója kapta. A SZIGNUM-os diák 2012 ősz óta a Makói Úszó Klub versenyzőja. Tavaly az Uszonyosúszó Országos Bajnokságon három aranyérmet akaszthatott ezüst-, és két bronzérme mellé. A Magyar Búvár szakszövetség idén újra indított motivációs rendszerében 6 versenyszámból már ötben aranyjelvényes szintet úszott.

Az év csapata a Maros-menti UFC U15-s csapata. A fiatal labdarúgók az NB II-es bajnokság Dél-Keleti csoportának győzteseiként, jutottak fel az NB I. Keleti csoportjába. A csapat 28 mérkőzésből 22-t megnyert. A csapat edzője: Brakszatorisz András, aki munkáját Kovács Gábor segítette. A csapat tagjai: Bartucz Máté, Bány Bence, Benkő Botond, Czebe Ádám, Deme Márkó, Göcző Attila, Jónás Gábor, Kabók Áron, Kasik Bence, Kardos Ákos, Kőszegi Attila, Megyesi Martin, Mészáros Márk, Miklós Ádám, Monori Levente, Nagy-György Balázs, Sirokmán Zoltán, Somogyi László, Szilvási Sándor, Szűcs Gergő, Tabányi Miklós, Tóth Gergely, Ugulu Sedat, és Varga Árpád.

Az év edzője kitüntető címet: Botlik Róbert, a Maros-menti UFC U 13-s korosztályának NB I-be jutott csapatának edzője le, aki 1981-tól a Makói Spartacus-Vasas SE labdarúgó szakosztályában focizott, majd a SZEOL SC NB I-es ifjúsági csapatába igazolt le. Felnőttként már a vásárhelyi HLC NB II-es csapatának tagja volt, hogy, majd 1993-ban visszatérjen a Makó FC-be. 2013-tól a Maros-menti UFC korosztályai edzője. Az U13-as korosztállyal a 2012/13-as bajnoki évben 28 mérkőzésből 20-at megnyert és eredményükkel feljutottak az NB I. Keleti csoportba. Munkáját Kovács László edző segítette.