Makó

Ásványvizet kapnak a makói kórház betegei és dolgozói


Korom András – Makó

Nem felelt meg a makói Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórház saját, fúrt kútjának a vize arzéntartalma az Európai Uniós szabályozásnak, ezért a kórház a múlt szerdán átkötötte a saját vízvezeték hálózatát a városi ivóvízhálózatra. Az abban lévő vízből pedig mintát vettek, hogy azt a tisztiorvosi szolgálat – az előírások szerint – bevizsgálhassa. Míg az eredmények meg nem érkeznek, addig a rendelőintézetben, illetve a betegosztályokon és a konyhában nem szabad a vezetékes vizet inni, illetve azt ételkészítéshez felhasználni.

– Nem maradnak az osztályok, a kórházi dolgozók és a konyha sem ivóvíz nélkül addig sem, míg a víz vizsgálati eredményét meg nem kapjuk – mondta hírportálunknak Kallai Árpád. – Az ivóvizet a betegosztályokon fekvő betegeinknek, illetve a dolgozóinknak ásványvízzel biztosítjuk, s hasonlóan oldottuk meg a konyha vízellátását is.

A makói-vásárhelyi kórház főigazgatója hozzátette: az átmeneti korlátozás csupán a rendelőintézetben lévő csapokból folyó víz használatát érinti, erre a mosdók ajtaján egyébként nagybetűs felirat figyelmezteti is a betegeket. Az intézkedés természetesen nem befolyásolja a wc-k használatát, illetve a tisztálkodási és a kézmosási lehetőségeket sem.