Makó

Május 25-én ismét szavazhatunk


Szavazni reggel 6-tól este 7-ig lehet. A magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárok automatikusan felkerülnek a központi névjegyzékbe. A szavazóköri névjegyzékben szereplő választópolgárok a névjegyzékbe történt felvételükről értesítőt kapnak.
A névjegyzék a helyi választási irodában (polgármesteri hivatalban) tekinthető meg. Az Európai Unió más tagállamának választópolgárai – ha Magyarországon lakóhellyel rendelkeznek – május 9-ig kérhetik a névjegyzékbe vételüket a helyi választási iroda vezetőjétől.

A voksolás napján lakóhelyétől távol tartózkodó választópolgár belföldön az általa megjelölt településen átjelentkezéssel, külföldön Magyarország külképviseletein adhatja le voksát.

A külképviseleti névjegyzékbe való felvételt május 17-én délután 4 óráig, az átjelentkezést május 23-án délután 4 óráig lehet kérni a www.valasztas.hu oldalon vagy levélben, illetve személyesen a lakóhely szerint illetékes helyi választási irodától.
Szavazni egy listára lehet.

Részletes tájékoztatás kapható a polgármesteri hivatalban működő helyi választási irodától, vagy olvasható a www.valasztas.hu weboldalon.

Nemzeti Választási Iroda