Makó

Szórakoztató lesz az idei makói városnapi programsorozat


Két és félmillió forintot nyert uniós pályázaton az idei makói Városnap megrendezésére  Igazfalvával közösen a Maros-völgyi leader egyesület. Így Igazfalva képviselői a makóiakkal együtt ünneplik a város újjászületésének napját – hangzott el Buzás Péter polgármester, Bálint Márta, a Kulturális-Közművelődési Kft. és Rozsanyai Éva, a Maros-völgyi Leader egyesület ma délutáni sajtótájékoztatóján.

– Városnap Makó születésnapja, és mint a családban, úgy a városban is arra törekszünk, hogy mindenki jól érezze magát – hangsúlyozta Buzás Péter, aki arra biztatta a helybélieket, minél több programon vegyenek részt és kapcsolódjanak ki a hétvégén.
– A mostani rendezvényt átszövi a turizmus és a családokra való odafigyelés. Előbbit néhány éve kezdtük csinálni, most azt nézzük meg, iparágként hol lehet még javítani, csiszolni rajta – mondta. A polgármester kiemelte, kíváncsi, hogyan sikerül a szombati családi nap, ahol a makói gyerekek lépnek fel, és lehetőség lesz egymással szóba állni, beszélgetni.

A pénteki turisztikai konferencián a helyi vállalkozók  kaphatnak tanácsokat, tippeket a szakértőktől, emellett lehetőségük lesz arra is, hogy bemutatkozzanak. Kiemelt szerepet kap a ezúttal a szépségipar, amely szintén előnyt kaphat a turizmus révén. Bemutatkozik és játékkal készül a Hagymatikum is. A konferencia mellett olyan kiscsoportos beszélgetések színesítik a programot, ahol a helyi termékek és jó gyakorlatok adnak számot eddigi sikereikről. A programokra pályázati pénzből 2,5 millió forintot fordít a város. Az összeget leader-munkaszervezet nemzetközi pályázaton nyerte el a testvértelepülés Igazfalvával közösen, mely jelenlévő képviselői különösen a szombat esti Republic koncertre kíváncsiak.

A konferenciára akár telefonon, akár személyesen regisztrálni kell a Hagymaházban május 8-án, csütörtökön délig. Bálint Márta azt kérte, vegyenek részt ezen a péntek délelőtti tanácskozáson minél többen, de részvételi szándékukat időben jelezzék a Hagymaház bármely munkatársának.