Makó

Trükkös férfi fosztotta ki 83 éves áldozatát


A sértett kért rendőri segítséget még vasárnap délután 2 órakor, mert egy ismeretlen személy Fábiánsebestyén egyik parkjában kikapta kezéből pénztárcáját, és elmenekült a helyszínről. A 83 éves férfi elmondta az egyenruhásoknak, hogy nagyon rosszul lát, ezért a helyi körzeti megbízott a szentesi rendőrökkel együtt személyleírás hiányában eredt a támadó nyomába.

A területen végzett adatgyűjtés és tanúkutatás eredményeként a rendőrök néhány órán belül az egyik helyi vendéglátó egység előtt elfogták és előállították a Szentesi Rendőrkapitányságra a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 29 éves árpádhalmi lakost. A megalapozott gyanú szerint a terhelt azzal az ürüggyel szólította le a sértettet, hogy ő kiejtett egy fontos iratot a pénztárcájából és azt javasolta, hogy azt tegye vissza. Az idős férfi nem látta jól a papíron lévő írást, ezért a támadó kérésének eleget téve, elővette tárcáját. A gyanúsított a pillanatot kihasználva kitépte a sértett kezéből a pénztartót és elmenekült. E. István kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett.

A 29 éves gyanúsított ellen kifosztás bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A terhelt szabadlábon védekezik.

MH-CSMRFK