Makó

Már Pest felől is látszik, merre van Makó


Tavaly nyáron még Mező Misi, a Magna Cum Laude frontembere is kétségbeesetten hívta fel  aneki különleges egyedi lábbelit készítő Kaposvári József makói cipészt, hogy segítsen neki, a főváros felől érkezve az M5-ös autópályán letérjen-e a Hódmezővásárhely felé mutató táblánál vagy tovább guruljon a sztrádán, hogy Makóra érkezzen. Persze Vásárhely felé kellett mennie, de éppen úgy nem tudta ezt, mint ahogy mások sem. A makói irányt ugyanis semmi sem mutatta.

Márton Imre települési képviselő ezt már 2011-ben szóvá tette a testületi ülésen, s a legutóbbin nyugtázhatta végre, hogy immár az M0-áson haladók is láthatják merre kell letérniük, s hány kilométerre van az egykoron Maros-parti Konstantinápolynak is nevezett Makó.
Az irányjelző tábla kihelyezésére tavaly született megállapodás a város és az autópálya kezelője között, az előbbi potom 6 millióért vállalta, hogy nyolcat az M5-ösön, illetve egyet az M0-ás körgyűrű keleti kihajtójánál, egyet pedig Kecskemét délnél helyez ki.
A tábla elhelyezése azért a makói önkormányzatot terhelte, mert az autópálya üzemeltető szerint közlekedési szempontból ezekre nem volt szükség.