Makó

Makói orvosok, asszisztensek és nővérek a lugosi radiológiai konferencián


A lugosi és a makói Dr. Diósszilágyi Sámuel közös, a Határon Átnyúló Együttműködési Program pályázat egyik elemeként rendeztek a közelmúltban radiológiai workshopot a lugosi kórházban. A rendezvényen a  makói-vásárhelyi kórházból dr. Kallai Árpád főigazgató és dr. Nagy Jenő, a makói kórház orvosigazgató vezetésével.

Mint azt dr. Nagy Jenőtől megtudtuk, a két intézmény közös pályázata a sürgősségi betegellátás fejlesztését szolgálja. Ebbe beletartozik épületfelújítás  ahogy az makói rendelőben jelenleg is zajlik, az épületfejlesztés, a műszerbeszerzés, illetve mindkét kórházban előadósok, azaz ilyen workshopok.

A lugosi radiológiai előadáson két a romániai kórházban dolgozó főorvos tartott előadást egyikük az epehólyag gyulladások, a másik a vesehólyag daganatok diagnosztikájáról.

A radiológiai tapasztalatcsere makói és lugosi résztvevői. Tanulnak egymástól.

A makói kórház öt orvosa és négy asszisztense, nővére ezen csak hallgatóként voltak jelen, ugyanis – a gyakorlatnak megfelelőlen – a vendéglátók előadásai hangzottak, el, ahogy az korábban a Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórházban rendezett konferencián, tapasztalatcserén is zajlott.

– Tanulságos volt mindkét előadás, igaz ez elsősorban a radiológusok speciális szakterülete, de dr. Kallai Árpád főigazgató és a szintén jelen lévő dr. Zábrák Edit főorvosnő is radiológus. De velünk volt egy rezidens doktornő és egy asszisztensnő. Májusban Lugoson egy újabb workshopot is rendeznek, melyen kifejezetten a sürgősségi betegellátással kapcsolatos előadások hangzanak majd el –  mondta dr. Nagy Jenő.