Rózsa Virág – Makó

Ma délelőtt rendezte a Galamb József Mezőgazdasági Szaképző Iskola hagyományos Galamb-napját. Esett az eső, de ez egyáltalán nem akadályozta az eseményt, amelyet délelőtt a Hagymatikumban tartottak. A diákok a vízbe csobbanhattak, s emellett több más foglalkozáson is részt vehettek. Történelmi vetélkedő, gépészeti ismertető, sütikóstolás, fodrászat, billiárd és pingpong színesítette a napot, de azokat sem érte szó, akik inkább csak kinyújtózkodni akartak a nyugágyakon, illetve kint az esőben strandröplabdáztak vagy szaltókat ugrani a vízbe.

Egy frizura mindenkinek járt.

A nap folyamán egy-egy ingyenes frizuráért is benézhettek a diákok a fürdő fodrászatába. A tizenharmadikos, csanádpalotai Bán Barbarának is készült frizura. Barbara jelenleg az intézmény agrártechnikusi képzésére jár, ez az első éve az iskolában és nagyon elégedett vele, a Galamb nap pedig nagyon tetszett neki.

A külső medencékben fürdőző diákokat az eső sem zavarta.

A szórakozás mellett a Vidékfejlesztési Minisztérium és az aprolepes.hu „Színtiszta életerő – jövőnk záloga a VÍZ”alkotói pályázatának díjátadóját is ez alkalommal rendezték. A szakmai zsűri a legkreatívabb iskola címet ítélte a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskolának, továbbá Huszár Zita és Szabó Fanni Nóra diákoknak első helyezés az országos versenyben. Felkészítő tanárukkal, Hadár Lászlóné Kurucz Judittal, és további diáktársukkal együtt oklevelet vehettek át a szép eredményért. A Galambos alkotók már több országos versenyen is komoly eredményt értek el. A tizedik osztályos Huszár Zita nem először nyert országos versenyt, például legjobbnak ítélték a Múzeumok Őszi Fesztiválján alkotását. Kedvenc technikájával, a temperával dolgozott. Elmondta, hogy azért ezt szereti a legjobban, mert temperával szép színeket lehet kikeverni.

A díjazott diákok, elől Fanni és Zita felkészítő tanárukkal.

További képeink:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest