Makó

A tettes sem tudja miért rabolta ki a pénzváltót – 2,2 milliót zsákmányolt


Fegyveresen elkövetett rablás bűntettével vádol az ügyészség egy a csongrádi megyeszékhelyen működő pénzváltó januári kifosztása miatt egy 19 éves harkakötönyi férfit, akinek a pere ma kezdődött meg a Szegedi Járásbíróságon.

A tárgyaláson ismertetett vádirat szerint az egészségügyi végzettségű, a bűncselekmény előtt munkanélküli, Bács megyei fiatalember előre eltervezte a rablást. A világhálón választotta ki a pénzintézetet, magához vette nagyapja gáz-riasztófegyverét, majd január 15-én Szegedre utazott. A férfi az arcát sállal eltakarva lépett be az üzlethelyiségbe, ahol az ott dolgozó két nőt az ügyféltér és a kassza közötti üvegajtó kinyitására szólította fel. Ezután a fegyverét elővéve belépett a kasszatérbe, majd a pisztolya markolatával többször fejbe ütötte az egyik, félelmében az asztal alá bújó és úgy telefonon segítséget hívni próbáló sértettet.

A vérző fejű alkalmazott a társával az utcára menekült. A két nő segítségért kiabált, eközben az üzlet ajtaját tartották kívülről, hogy a férfi ne tudjon elmenekülni. A támadó összeszedte a bankjegyeket, mintegy 2,2 millió forint értékben, majd az ajtót kívülről tartó sértettet ellökve távozott az üzletből, de a járókelők a közelben föltartóztatták a rendőrök megérkezéséig.

Az ügyészség fegyházbüntetés kiszabását kérte a férfira.
A vádlott a bíróság előtt nem tudott magyarázatot adni a történtekre, úgy fogalmazott, nem is volt igazán szüksége a pénzre.
A bíróság elrendelte a vádlott elmeorvos-szakértői vizsgálatát, így az ügyben várhatóan csak júniusban hoz ítéletet a bíróság.

MH-MTI