Korom András – Makó

A csatornázást követő aszfaltozás munkálatainak ellenőrzésére 20 fős, férfiakból álló brigád járja be Újvárost is, ahogy tette ezt Gerizdessel – hangzott el ma délután az Alma utcai aszfaltozás helyszínén, Buzás Péter polgármester, Ortutay Miklós projektvezető és Pozsgai Péter, a kivitelező Makó–OEK Konzorcium vezetője helyszíni sajtótájékoztatóján.

A terveknek megfelelően, ahol az utcát a gerincvezeték fektetése miatt hosszában vágták fel, ott teljes új aszfaltozással érnek véget a munkálatok, ahol csak keresztben vágták fel, ott csak keresztben aszfaltoznak. De keresik a forrást arra, hogy a felújítást teljesebbé tegyék.

Aszfaltozógép az Alma utcában.

Buzás Péter közölte, hogy – a gerizdesi gyakorlatnak megfelelően – 20 fős, szakemberekből álló csopprt ellenőrzi a kivitelezők által elvégzett munkálatokat. Ő végigjárják valamennyi városrész érintett utcáit, hogy megtudakolják az ott élőktől, hogy maradt-e el valami, s megfelelő-e a helyreállítás a területükön.

– Arra kérem a makóiakat, ha valamilyen a csatornázással kapcsolatos észrevételük van, azt küldjék el nekem a polgarmester@mako.hu e-mail címre – mondta Buzás Péter. Makó első embere hozzátette: eljutottak hozzá olyan panaszok, hogy egyes utcaszakaszokat keskenyebbre aszfaltozták, mint amilyen a csatornázás előtt volt. Kérte, hogy ezeket a hibákat is jelezzék neki. Ezeken a szakaszokon utólag szélesítik majd ki az útburkolatot.

Lendületesen dolgoznak.

Pozsgai Péter Makó–OEK Konzorcium képviselője elmondta, hogy a csatornázást követő tömegmunka a belvárosban és a Vertán telepen május 15-ig, Újvároson május 30-ig, míg a Honvéd városrészben június 30-ig fejeződik be. Azt ezt követő apróbb munkálatok befejezési határideje a belvárosban és Vertán telepen május 30., Újvároson június 30., míg a Honvéd városrészben július 1.
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest