Vályi-Nagy Vilmos a Networkshop 2014 országos informatikai konferencia sajtótájékoztatóján kifejtette: a kormányzat az Európai Unió 2020-as céldátumánál 2 évvel korábban, 2018-ban szeretné elérni, hogy a szélessávú internetkapcsolat minden magyar háztartás számára biztosított legyen.

Szólt arról, hogy a 200 milliárd forintból 80 milliárd forint lehet az európai uniós és magyar állami, 120 milliárd pedig a piaci hozzájárulás. Az ország egész területén kiépülő nagykapacitású infokommunikációs hálózati infrastruktúrával teljessé válik a jelenlegi 60 százalékos lefedettség, tovább fejlődhet a digitális piac, a digitális gazdaság, az emberek pedig élvezhetik a szélessáv nyújtotta pénzügyi és adminisztratív előnyöket.

Vályi-Nagy Vilmos megjegyezte, a jelenlegi szélessávú hálózat pedig viszonylag olcsón és rövid idő alatt fejleszthető tovább. Hozzáfűzte: Magyarországon a hálózati kapacitás nemzetközi szinten is kiemelkedő, ezt bizonyítja a világ legnagyobb aktív, Budapest és Genf közötti, másodpercenként 100 gigabites adatátviteli kapcsolat is. Az államtitkár azt mondta: Magyarország a közép-európai vezető szerepének megőrzése érdekében több százmilliárd forintot tervez költeni infokommunkációs beruházásokra a következő hét éves európai uniós költségvetési időszakban.

MTI

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest