Feketéné Szemző Margit, a helyi választási bizottság elnöke ismertette az április 6-i országgyűlési képviselő-választás hivatalos végeredményét, azaz, hogy a 82 ezer 415 választásra jogosult közül 48 ezer 424-en járultak az urnák elé, s közülük 20 ezer 992-en szavaztak Lázár Jánosra, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselő-jelöltjére, aki ezzel megnyerte a makói-vásárhelyi választókerület egyéni képviselői mandátumát, melyet át is adott neki.

Lázár János a mandátummal.

Lázár János beszédében megköszönte minden Makón és Hódmezővásárhelyen, illetve a két település körzetében élőnek, hogy részt vett a választáson, azoknak akik ismét, s azoknak akik először adták rá a voksukat.
– Tisztában vagyok azzal, hogy az eredmény józanságra kötelezi a győztest, abban a tekintetben, hogy lássa, akadnak még, akik nem rá adták a voksukat. Így aztán a következő néhány hónap és esztendő tartogat számomra munkát, hogy meggyőzzem azokat, akik támogatnak, s akik nem adták nekem szavazatukat arról, hogy a közös munkával ezt a térséget fellendítjük – mondta Lázár János. Makó és Vásárhely új országgyűlési képviselője hangsúlyozta, nem csak neki kell dolgoznia a választókerületben, de mindenkinek bőségesen van kötelessége tenni érte.

Buzás Péter Makó polgármestere az ünnepségen. A makói térség polgármesterei és jegyzői is meghívást kaptak.


– Annak aki a politikára adja a fejét, három dologra van szüksége – tette hozzá. – Az első, hogy az embernek legyen hitvallása, elkötelezettsége, tudja azt, hogy a parlament, a hatalom nem cél, hanem eszköz, azt jóra kell használni a választók érdekében. A második: aki politikára adja magát, annak a politikának mint szakmának művelőjévé kell lennie. A választottak képviselete olyan szakma, amelyet lehet gyöngén vagy kiválóan űzni s lehet valaki ennek professzionális művelője. Azt remélem, hogy sok választás után egyszer majd én is a politika professzora leszek. A harmadik: ez mégiscsak kemény munka – sorolta, hangsúlyozva, a parlamentben mindenkit képviselni fog, azokat is akik rá, és azokat is, akik ellene szavaztak.

Lázár János a makói és vásárhelyi térségért is dolgozni akar.

– Minden választópolgárnak szeretnék megbízható, szorgalmas, hitvallással, tudással és munkaszorgalommal rendelkező parlamenti képviselője lenni – mondta.
Lázár János hangsúlyozta, ahogy a 2010-es megválasztásakor, így most is választott jelmondatot, mely így szól: Egy mindenkiért, mindenki egymásért!

További képeink az ünnepségről:

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest