A versenyen való részvétellel a futók elsősorban tisztelegnek őseik előtt, másodsorban pedig egy kellemes és egészséges családi programon vesznek részt, hiszen ezen a napon a családok együtt mozognak, apuka a kisiskolás fiával, anyuka az óvodás leánykájával, a nagyszülők az unokákkal. Az eseményre több mint 700-an neveztek be.

Az esemény fővédnöke: Lázár János országgyűlési képviselő, védnökök: Farkas Éva tankerületi igazgató, Hajnal Gábor Óföldeák polgármestere. Szakmai támogató a Csongrád Megyei Atlétikai Szövetség. A versenybizottság elnöke Tóth Imre igazgató, tagjai: Vezsenyi László, Dobsáné Oláh Katalin.

A tervezett program:
15.15.: A tömegfutó-verseny rajtja Földeák Hoffmann-telepről. A táv: 4910 m. Indítja: Vass Imre, Földeák község polgármestere.
16.10.: A tömegfutó-verseny utolsó résztvevői is célba érnek az óföldeáki erődtemplomhoz.
16.15.: Rajtolnak az iskolai csapatok a 6 x 800 m-es váltófutásban.
16.35.: A váltófutás várható vége, majd azonnal kezdődik a színpadon az eredményhirdetésl. A 2007-es fiúktól a +55-ig 20 kategóriában oklevél, érem, serlegek átadása, a váltók eredményhirdetése, tombolasorsolás. A távot teljesítők között sportszereket, fődíjként egy kerékpárt sorsolnak ki.

A díjakat Lázár János országgyűlési képviselő, Barna Gábor, a KLIK Makói Tankerületének tanügyigazgatási referense, Tóth Imre, a földeáki Návay Lajos Általános Iskola igazgatója, Vízhányó Gábor, a Návay Diáksport Egyesület elnöke, Hajnal Gábor, Óföldeák polgármestere és Dr. Varga Károly, a Pharmacia Bt. ügyvezető igazgatója adja át.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest