Tovább fokozná a makói közterületek biztonságát a helyi képviselő-testület, mely tegnapi rendkívüli ülésén döntött arról, hogy pályázik a Belügyminisztériumnál 20 térfigyelő kamera, s az azokhoz szükséges technikai háttér biztosítására. A 16 millió 519 ezer 410 forint értékű eszközök árát a pályázat, ha azt megnyeri a város, teljes egészében biztosítja.

Figyelmeztető tábla.

Mint ismeretes a város közterületeit éjjel-nappal 93 térfigyelő kamera ellenőrzi, s az általuk készített videót a makói rendőrkapitányságon kísérik figyelemmel, illetve, ha bűncselekmény történt, akkor ezeket a felvételeket nézik vissza. A kameráknak köszönhetően jelentősen csökkent a közterületen elkövetett bűncselekmények száma, illetve a tetteseket igencsak hamar azonosítják és elfogják.

Eredményesen működik.

A képviselők 2 tartózkodás mellett döntöttek arról is, hogy 1 millió314 ezer 308 forint vissza nem térítendő támogatást biztosít a Marosmenti Mocorgók Baráti köre részére, hogy az finanszírozni tudja a LEADER-pályázat eredményként összesen 26 millió forintból megvalósuló Petőfi parki futópályát, melyre a város által most megszavazott összeggel kevesebbet nyertek

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest