Buzás Péter polgármester, Mucsi Tamás, a Fiatalokért Gyermek és Ifjúsági Egyesület vezetője és az egyesület tagjai tartottak terepszemlét ma délután a Deák Ferenc utcai egykori Patyolat épületében a kivitelező helyi vállalkozás, az M-Color 2009 Kft. ügyvezetője Méhes Tibor jelenlétében.

Kívülről csak az látszik, hogy kicserélték a régi nyílászárókat.

A régi városháza 80 négyzetméteres csőszerű pincéjéből ugyanis a Deák Ferenc utcai egykori Patyolat 200 négyzetméteres helyiségébe költözik majd az Ifjúsági Klub. Az új többgenerációs közösségi tér kialakítására – mint arról már beszámoltunk – egy Leader-pályázaton 46 millió forintot nyert a Fiatalokért Gyermek és Ifjúsági Egyesület.
Az érdeklődő diákokat kalauzoló Mucsi Tamás kalauzolta végig, megmutatva, hogy melyik – egyelőre csak a majdani gipszkarton falak fémvázaival határolt helyiségben – mi is kap helyet. A diákok megtudhatták és elképzelhették, hol lesz majd a számítógépterem, a biliárdasztal vagy éppen hol működik majd a szeszmentes büfé, s hogy mely ajtókon lehet majd mágneskártya használatával közlekedni.

Még folyik a munka a leendő MAKK belsejében.

Kiderült, hogy a kíváncsi szemek elől a hő- és hangszigetelt ablakokra foncsorozott fólia kerül, illetve minden helyiség légkondicionálást kap.
A közösségi terembe pedig nem csak a klubtagok, hanem bárki betérhet majd. Ráadásul az épület kívülről árnyékolókat kap, s a büfé kijárata mellett – a Maros áruház felőli oldalon – teraszos kerthelyiség is működik majd.

Mint azt a helyszínen kiderült az épület átalakítása május 25-re befejeződik, s a nyitóbulit valamikor a tanév végére időzítik.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest