“In memoriam Stenger Gizella (1924–2009), a tehetséges diákok támogatásáért” – ez olvasható majd azon az 50-szer 40 centis márványtáblán, melyet a Návay Lajos Szakképző Iskola aulájában avatnak majd fel, mégpedig – a tanévzáró ünnepségen tudtuk meg Kozák György igazgatótól.
Az egykor a Návay elődjében tanuló Stenger Gizella maga is pedagóguspályára lépett, a József Attila Gimnázium tanárakét dolgozott évtizedeken keresztül. Végrendeletében egykori középiskolai tanulmányai színhelyére, azaz a Keri-re hagyta Hédervári utcai házát, azzal a kikötéssel, hogy annak árából a tehetséges diákokat támogató alapítványt kell létrehozni.

Az iskola alapítványa 2010-ben vette fel, s kezdte meg ismét működését, az intézmény dolgozóinak kezdeményezésére a  Stenger Gizella nevet. Az alapítvány azóta számos tehetséges diákot támogatott, legutóbb Makó Evelynt segítették, hogy kijusson a törökországi kick-box-világbajnokságra, de két-két diák is kapott támogatást a tanévkezdéshez és az osztálykirándulás költségeihez.

A tanév végén a legjobbak az alapítvány jóvoltából kapnak komoly jutalmakat. Az intézmény pedig már korábban is tervezte, hogy Stenger Gizelláról nevezik el az egyik tantermet, amelyben a szellemi hagyaték néhány darabját bemutató kiállítás is lesz  – tudtuk meg Kozák György igazgatótól.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest