Makó

Húsvét a Hagymatikumban, a rózsaszín nyuszival és Kállay-Sanders Andrással


Bojtor Boglárka – Makó

Körülbelül ezerötszáz látogató kereste fel tegnap a Hagymatikum húsvéti ünnepét. A délben kezdődött  programok a gyerekek körében arattak  elsöprő sikert, ugyanis egy rózsaszín húsvéti nyuszival mulattak a medencében. Az ünnep egyik főszereplője kicsit megtornáztatta a gyerekmedence meghódítóit, majd játékokat mutatott nekik, amik csapatépítésnek is felfoghatók.

A húsvéti nyuszi alaposan megtornásztatta az érdeklődőket.

– A kreatív foglakozáson a legkisebb fürdőzők gipszből készült figurákat, és tojásokat festettek, a nyugi bár egészen három óráig teli volt- mesélte Schneitzer Beáta, a Hagymatikum igazgatónője. – Nagyon sikeresek a gyerekprogramok, a tojásvadászaton is villámgyorsan megtalálták a rejtekhelyeket. A száz tojás közül nyolcvan darab csokira, húsz pedig gyermekbelépőre váltható be. A felnőtteknek is próbálunk kedveskedni gasztronómiai terméksarokkal, ahol bort is kóstolhatnak. Az étterem különleges fogásokat kínál, hiszen a mai napra már a grillt beüzemeltük.

Nem volt hiány kóstolnivalóban.

Négy órától a legbátrabbaknak húsvéti locsolóversmondó versenyt tartottak a színpadon, ahol nagy meglepetésre lányok is szerepeltek. Előfordult, hogy apukák súgtak a picuroknak, akik magabiztosan folytatták a segítség után versüket.

Szépen mondták a gyerekek a locsolóverseket.

– Dél körül érkeztünk egy nagyobb társasággal Kecskemétről, még soha nem jártunk a Hagymatikumban, ezért döntöttünk ma e mellett. A programok is nagyon jók. Amint melegebbre fordul az idő megint ellátogatunk ide, hogy a kinti részt is megnézzük-mondta Bajusznácsné Molnár Szilvia, aki kisbabájával pihent a galérián.

Kállay-Saunders András érkezését hatalmas izgalom övezte. Már korábban mindenki elfoglalta helyét a színpad előtt, hogy jól lássa az Eurovíziós Dalfesztiválon Magyarországot képviselő énekest, aki hírportálunknak elmondta, hogy nem izgul a verseny miatt. Még egy hét van hátra, amit pihenéssel szeretne tölteni, hiszen az utóbbi napoknak sok dolga volt. A legjobbat akarja kihozni magából.  Korábban még nem járt Makón, de jó ötletnek tartja, hogy egyszer pihenni térjen vissza.

Kállay-Sanders András a színpadon. Szívesen visszatérne ide pihenni.

 

További képeink: