Makó

Makói pedagógus lett az év második legjobb tanítónője


Korom András – Makó

– Három évvel ezelőtt volt egy vízzel kapcsolatos projekt hetem, ennek a záró bemutatóóráját adtam be az Apáczai kiadónak, ugyanis környezetismeret órával kellett pályázni a “Ki lesz az év legjobb tanítója?” oktatási versenyre. Továbbjutottam ezzel a második fordulóba, ahol már az óra videofelvételét kérték. A harmadik, azaz az utolsó forduló volt maga a verseny, melyre az országból összesen hatan jutottunk be – mesélte a tanítónő.
A makói pedagógusnak a nyíregyházi gyakorló iskolában kellett egy számára idegen osztályban környezetismereti órát tanítania. Az előző este húzta ki, hogy egy 4. osztályban a Magyarország nagy tájaival kapcsolatos ismereteit kell átadnia.
– Egy éjszakám volt, hogy részletes óravázlatot írjak és szemléltetőeszközöket készítsek a másnapi tanórára – mondta Nadobán Zsuzsanna.

Az ezt megtekintő 6 tagú zsűri értékelésében a környezetismereti órája játékosság és a tanítónő a gyerekkel kialakított közvetlen kapcsolatot emelte ki.
A Bartók pedagógusa ugyan különféle versenyeken már indult, de ilyen jellegűn még nem vett részt.

– Nagyon szeretem amit csinálok, számomra talán az a legnehezebb, hogy törekedjek arra, hogy megújítsam magát. Két éve váltottam tantárgyat, addig matematikát tanítottam, most pedig magyart és környezetet – árulta el Nadobán Zsuzsanna. Az egyik második osztály osztályfőnöke nagyon szereti a kisgyerekeket, s hivatását nem annyira munkának, mint inkább a hobbijának tekinti.