Hírek

Húsvéti határhelyzet Csongrád megyében


A hétvégi húsvéti ünnepek alatt az európai iskolai szünetek, valamint a szabadságukra hazatérő vendégmunkások miatt megnövekvő tranzitforgalom várható a Röszke Autópálya – határátkelőhelyen.

A rendőrség már péntek délutántól torlódás kialakulására számít a Röszke Autópálya-határátkelőhely mindkét oldalán. A hétvégén átlépésre jelentkező személy- és járműforgalom várhatóan tovább erősödik, majd hétfőn a belépésre jelentkező utasok számíthatnak hosszabb várakozásra.

A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség együttműködve más rendőri szervekkel ebben az évben is arra törekszik, hogy az ünnep idején bonyolított forgalom a lehető legzökkenőmentesebb legyen. Ennek érdekében a szolgálatot úgy szervezik, hogy az átkelő mindkét irányban teljes kapacitással működhessen. Amennyiben a Röszke Autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán mégis torlódás alakul ki, a rendőrök a forgalmat Tompa felé terelik. A Tompai Közúti Határátkelőhely mellett a magyar és az uniós állampolgárok számára lehetséges kerülőt jelent a tiszaszigeti és az ásotthalmi határátkelőhely. Mindkettő naponta 7 és 19 óra között vehető igénybe.

Fontos, hogy az utazók is felkészüljenek. Útnak indulás előtt célszerű tájékozódni az aktuális helyzetről. A police.hu internetes portál folyamatosan tájékoztatást ad a határátkelőhelyeken kialakult várakozási időről.

Indulás előtt győződjenek meg arról, hogy a határátlépéshez szükséges okmányokat (személyi- és járműokmányok) magukhoz vették-e. Magyar állampolgárok Szerbiába érvényes személyi igazolvánnyal beléphetnek.

A rendőrség kéri, hogy a Röszke Autópálya-határátkelőhelyet személyautóval fokozott óvatossággal közelítsék meg, az ünnep alatt várható roham miatt az M5-ös autópályán is erős forgalom alakulhat ki, ezért kellő körültekintéssel közlekedjenek.

Amennyiben rendőri segítségre van szükségük, hívják a 112-es ingyenes segélyhívószámot.

MH-CSMRFK