A gyanú szerint a 18 éves T. Dániel március 12-én a zárat lefeszítve jutott be egy vásárhelyi Pásztor János utcai lakatlan ingatlanba. Az épületben kutatást végzett, majd eltulajdonította az ott tárolt gázpalackot, kerékpárt, etetővályút, vasállványt és több lábbelit is.

A fiú március 30-a 18 óra és március 31-e 10 óra közötti időben a 20 éves T. Péterrel és egy fiatalkorú társával együtt egy Hódmezővásárhely melletti bekerített ingatlanba is betört. A gyanúsítottak kifeszítették az gazdasági helyiség ajtaját és onnan DVD-lejátszót, videót, asztali lámpát, húsdarálót, fényképezőgépet, vérnyomásmérőt, valamint több elektromos hosszabbítót vittek magukkal.

A terhelt néhány nappal később egy Bolgár utcai telephelyről tulajdonított el 2 motorkerékpárt, amihez a 18 éves T. Dávid és a 20 éves T. László nyújtottak neki segítséget.

A nyomozók a széles körű adatgyűjtés és tanúkutatás eredményeként megállapították a tolvajok személyazonosságát, akiket gyanúsítottként hallgattak ki. Ellenük lopás bűntette és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságon.

A rendőrök az eltulajdonított tárgyak egy részét a nyomozás során végrehajtott házkutatások során megtalálták és lefoglalták. A lopott holmi másik fele egy színesfém-átvevőhelyről került elő.

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya T. Dánielt őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását. Társai ellen szabadlábon hagyásuk mellett folyik az eljárás.

MH-CSMRFK

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest