A KLIK Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tagintézményei, valamint a József Attila Gimnázium 12-14 év közötti tanulói tanulmányokkal, rajzokkal, irodalmi összeállítással indultak a pályázaton. Az értékelést követően 52 diák kapott lehetőséget arra, hogy április 15-én látogatást tegyen az Országházban és a Terror Háza Múzeumban.

Az országházban…

A kirándulás egy sétával kezdődött a megújult Kossuth téren és a közeli Szabadság téren, majd az ebéd után a Parlament meglátogatása különleges élménnyel egészült ki, ugyanis a csoport megtekintette az április elején hazánkba visszaérkezett Seuso-kincseket. A Terror Háza Múzeumot a tanulók életkorának megfelelő, szakavatott vezetéssel járta be a csapat, megvilágítva a magyar történelem két tragikus korszakát, a nyilas rémuralmat és az 1945 és 1956 közötti kommunista diktatúra időszakát.

…és pihenő közben.

A díjazott gyerekek a buszon hazafelé dalokkal köszönték meg az élményekkel teli napot a szervezőknek.
A „Jobb Makóért Egyesület” tervei között szerepelnek a makói ifjúság szélesebb rétegeit megmozgató értékmegőrző, tudást közvetítő rendezvények és újabb pályázatok is.

További képeink:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest