Korom András – Makó

A makói képviselő-testület legutóbbi ülése zárt részében bírálta el az önkormányzati telekpályázat eredményét. A hetedik pályázatra – az elsőt még 2006-ban hirdette meg a város – összesen egy olyan pályázat érkezett, mely formailag megfelelt a kiírásnak. A nyertesekkel Gilinger Alízzal és párjával Laczi Zoltánnal ma kora délután írta alá Buzás Péter polgármester, a szerződést készítő dr. Ollé György ügyvéd jelenlétében a Velnök utcai 1,2 millió forint értékű önkormányzati telek átruházásáról szóló szerződést.

A pár – mint azt megtudtuk -, jelenleg Alíz szülei makói otthonában él kislányukkal, az aláíráson is jelenlévő Jázminnal. A testvérét azonban már nem oda, hanem saját házukba tervezik. Alíz lovasoktató Makón, ahová Szegedről költöztek vissza. Zoltán pedig családja Röszkei vállalkozásában dolgozik.

Sikeres pályázatuknak köszönhetően jutottak ingyen telekhez. Képünk a szerződés aláírásán készült.

– Nagyon sok házat megnéztünk már, miután szerettünk volna saját fészekbe költözni, de az vagy nem volt számunkra megfelelő, vagy meghaladta az anyagi erőnket a megvásárlása, ezért pályáztunk az önkormányzati telekre. Szeretnénk a lehető leghamarabb elkezdeni az építkezést, s azt lehetőleg még az idén, de legkésőbb jövő tavasszal befejezni – mondta Alíz.

Az azonban kiderült, hogy még nem döntötték el, hogy téglából épüljön meg saját fészkük vagy könnyűszerkezetes házat építsenek.
Makón egyébként 2006-ban hirdették meg első alkalommal a telekprogramot, azóta az idei már a hetedik. Eddig 12 ház épült fel, ez a Velnök utcai lesz a tizenharmadik.

A házépítéshez és a majdani ottani élethez sok sikert kívánt a párnak Buzás Péter polgármester, aki elmondta, hogy a telekprogrammal is próbálják helyben marasztalni a makói fiatalokat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest