Makó

Senki sem akart ló lenni a makói Bábel-napon


Korom András – Makó

Hetedik alkalommal rendezte meg ma Bábel-napját a makói SZIGNUM. A házigazdák mellett az olimpiákkal kapcsolatos vetélkedőn részt vettek a kiszombori Dózsa György Általános iskola, a szegedi Karolina Gimnázium, a makói József Attila Gimnázium, az Almási és a Bartók iskolák, a Szikszai György Református Általános Iskola diákjai is, összesen 188-an.

A 11.d. mozgalmas tornaórája.

A délután első része a tornateremben kezdődött, ahol Szűcs Péter igazgató köszöntőjét követően igencsak rendhagyó, vidám tornaórát mutattak be a 11. G-sek, majd az öt nyelven, köztük magyarul is kitűnően beszélő lektor, Joël Xucla mondta el a bambuszról szóló meséjét, mely arról volt példázat, hogy az erőfeszítések eredménye sokszor csak később mutatkozik meg.

Joël a bambuszról szóló példázata.

Az Emberszeretet Világnapja alkalmából egyébként ingyen ölelést is lehetett kapni. Az iskola diákjai délelőtt, a verseny résztvevői délután álltak szív alakú alakzatba az udvaron. Az elmetornát édességként pezsgőtablettával feldobott vízzel zárták, melyen mindenki egy nagy fekete X-et is kapott a kezére.

Jó volt a hangulat az olimpiai teszt kitöltésén.

– Ez a hetedik Bábel-napunk. Ez miden évben feladja a leckét, hogy valami újat találjunk. Mivel a diákönkormányzat ma úgy gondolta, hogy ma megünnepli az Emberszeretet Világnapját, összekötve a Bábel-nappal, ezt összekötöttük az olimpiákkal, hiszen ezek alkalmával minden nemzetek közötti konfliktust, nézeteltérést felfüggesztettek – mondta Lik Melinda. Az iskola nyelvi munkaközössége vezetője hozzátette lesz méta, petanque (francia nyílt téri golyós játék) és lovaspólóban.

A diákok némileg azonban keresztülhúzták a szervezők számítását, ugyanis lovasnak sokan jelentkeztek, de a ló szerepét már nem vállalták.

 

A méta igazán mozgalmas játék. Nehéz volt az odadobott labdát elütni.

A petanque, különféle labdajátékok azonban megmozgatták a diákokat, akik kipróbálhatták a métát, melyet nálunk utoljára talán Nemecsek Ernő kortársai játszotta. A méta azonban mégsem ismeretlen, aki látott már a tévében vagy a moziban baseballt, az felfedezhette köztük a nagyfokú hasonlóságot. Igaz a méta labdáját lapos ütővel kellett útjára indítani.

További képeink: