Makó

Jótékonysági koncert az apátfalvi apuka javára


Farkas Éva, a KLIK Makói Tankerületének igazgatója megnyitójában köszöntötte mindazokat, akik támogató, segítő szándékkal álltak egy jótékony ügy mellé. Megrendülten beszél arról, hogy milyen fájdalommal jár, amikor „az élet elfogadott, megszokott rendjének történéseit megtörő esemény” átírja egy család addigi életét, amikor a betegség hirtelen fenyeget. Ilyenkor „a megrendült elme fájdalma, a miértek miatt lázadó lélek üvöltése, majd a szívben megnyíló CSEND könyörgő fohásza” egyetlen dallamban szólal meg a szeretett családtagért. Beszédében hangsúlyozta, hogy a jótékonysági koncertet az együttérzés, a szívvel történő meghallgatás, a segíteni, tenni akarás, az embertársi szeretet hozta létre.

Furulyaduó a koncerten.

Veréb László plébános, egyetemi tanár, teológus arról a vékony szálról szólt, amely összeköti az embereket, amikor átérzik a mások fájdalmát, és amikor egy jó úgy mellé állnak.

A koncerten szereplő nagy múltú Bartók Művészeti Iskola növendékeinek sorába az idei tanévtől az apátfalvi iskolások köréből is sokan csatlakoztak. A művészeti iskola helyben oktatja, neveli a művészeti ágak sokszínűségében a gyerekeket.

A fúvosok is közreműködtek.

A jótékonysági koncerten bemutatkoztak az apátfalvi növendékek, akik lelkesen szólaltatták meg hangszerüket. Fellépett a Művészeti Iskola Ifjúsági Fúvószenekara, Deák Sándor karnagy vezetésével. Az est fényét emelte, hogy színpadra léptek a Szegedi Vántus István Művészeti Szakközépiskola növendékei, tanárukkal Bozóki Andrea gitárművésszel, a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának adjunktusával.

A legkisebbek is lelkesen játszottak.

Köszönetet a Művészeti Iskola intézményegység vezetőjének, Badicsné Szikszai Zsuzsannának, Veréb Anett pedagógusnak és Veréb József családjának a koncert megszervezéséért, a fellépőknek, a Bartók Ifjúsági Fúvószenekarnak és karmesterének, Deák Sándornak, az est művészfellépőinek, a Szegedi Vántus István Művészeti Szakközépiskola művésztanárának és növendékeinek és a művészpedagógusoknak a felkészítésért, illetve minden művészpalántának a szereplésért.

A közönség egy része. Fotó: Gombkötő Alexandra

 

A fellépő diákok: Molnár Fruzsina, Balla Enikő, Varga Petra, Kovács Enikő, Veréb Virág, Veréb Márk, Szalma Luca, Marjai Henrietta, Károly Tibor, Matajsz János, Sinoros Szabó Sándor, Hangai Zoltán, Molnár Rebeka, Molnár Regina, Sóki Marcell (apátfalvi növendékek).
A Szegedi Vántus István Művészeti Szakközépiskola növendékei: Kálmán Gergely Ferenc hegedűn, Dudás Krisztián gitáron Bencsik Levente gitáron játszott. Az Ifjúsági Fúvószenekar tagjai. Felkészítő pedagógusok: Sasvári Csaba, Boros József, Mátó Mátyás, Bozóki Andrea.

További képeink: