Az egyik makói szavazókörben egy választó a kapott többlet szavazólapot kivitte magával a szavazóhelyiségből, amit vissza kellett kérni – ez volt eddig a makói térségben a legizgalmasabb rendkívüli esemény. A választókerület északi részében már komolyabb dolog is történt. A hódmezővásárhelyi Nyárfa utcai szavazókörben rosszul lett az elnökhelyettes, akihez mentőt kellett hívni, akik végül kórházba szállították. A voksolás 10-15 percig szünetelt.

Hajdúnánáson az egyik választópolgár hozzátartozóival érkezett szavazni. Az urnába dobta szavazatát, majd távozás közben rosszul lett a szavazóhelyiségben, valószínűleg epilepsziás rohama volt. A családtagok nem kértek mentőt, a szavazó végül a saját lábán távozott.
Kölesden egy szavazó mindkét lebélyegzett szavazólapját a szavazófülkéből való kijövetelt követően az SZSZB egyöntetű és határozott felszólítása ellenére nem adta le, hanem elhagyta a szavazóhelyiséget a szavazólapokkal.  
Siófokon szállítás közben az egyik urna teteje megsérült, kissé elszakadt, a szavazóbizottság ötletesen leragasztotta és lepecsételte a szakadást.

Szigethalmon az SZSZB egyik tagja kifogásolta a bélyegző lenyomatának színét. Az SZSZB 5 igen, 3 nem szavazattal elfogadta a Szigethalom Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának 7. számú fekete bélyegző lenyomatát.
Dunaújvárosban egy választópolgár a névjegyzéket csak saját tollával akarta aláírni. Mivel ezt nem engedélyeztük, így jegyzőkönyvben kérte rögzíteni a felháborodását az eljárás ellen. Majd aláírta a szavazókör tollával és szavazott is.
Békéscsabán az egyik szavazófülkében 2 darab, a választók véleményének befolyásolására alkalmas matricát helyeztek el. A szavazóbizottság tagjai eltávolították azokat.

Tótújfalu 001. számú szavazókörben 7.10 órakor az egyik választott bizottsági tag rosszul lett. A mentő kiérkezését követően 7.25 órakor kórházba szállították. Ezzel egy időben helyre a póttag lépett be. A bizottság teljes létszámmal, 5 fővel működik tovább.

A makói Hagymatikumban a bizottság elnökének a helyi választási bizottságot kellett megkérdeznie, hogy munkatársunk készíthet-e fotókat a szavazókörben, miután jeleztük ezt az igényt. Az elnök előzetesen határozottan és hangosan azt mondta, hogy nem, majd a telefonos segítség után halkan közölte: igen.

Az apátfalvi Bíbic óvodában is felakadtunk néhány pillanatra. Itt is közölték, hogy fotózni nem szabad, majd mikor közöltük, hogy a sajtó munkatársának lehet, az egyik párt által delegált megfigyelő azt mondta, csak ha felmutatjuk megbízólevelünket. Aztán némi várakozás után itt is kiderült, mégiscsak mi tudtuk jól.

Az egyik jelölt plakátja a szavazókör bejáratánál lévő villanyoszlopon.

Bár a szavazókör körüli 150 méteren belül ma már nem volt szabad kampányolni, mégis találtunk egy plakátot ugyanezen a szavazókör előtt, a kerítésajtótól néhány méterre. Az épületből telefonálni kijövő szavazóbizottsági tag azt mondta, hogy az elnök szerint csak azzal kell(ene) foglalkozniuk, ami a kerítésen belül van.

 

A 15 órás adatok szerint a Csongrád megyei 4. számú választókörzetben a szavazásra jogosultak 43,51 százaléka adta le voksát.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest