Makó

Kész cirkusz volt a földeáki iskolabál


Oláh Nóra – Földeák

Az első bálon még egy Hófehérke-paródián derülhettek az egybegyűltek, majd sorra terítékre kerültek különböző régebbi és újabb tévéműsorok, Lagzi Lajcsi „Dáridó”-jától kezdve a „Ki-Mit-Tud?”-on és a Megasztáron át – természetesen egy speciális földeáki görbe tükörben. Az idei, „Kész cirkusz” -tematika ezúttal is garantálta a totális komolytalanságot.

A bevonulás.

Néhány év óta vált ugyancsak hagyománnyá, hogy a bál a mindenkori nyolcadik osztályosok elegáns bevonulásával és nyitótáncával veszi kezdetét. Az idei egy látványos cha-cha-cha koreográfia volt, amely azonnali ismétlést követelő vastapsot generált. (Büszke is lehetett tanítványaira Szilágyi Réka tánctanárnő!)

Vastapsot kaptak a diákok.

A bál vendégeit köszöntve Tóth Imre, a Návay Lajos Általános Iskola igazgatója kiemelte, hogy tanárok és diákok igazi csapatmunkával, rendkívül nagy energiákat mozgósítva készülnek évről-évre erre az alkalomra, és ennek a példaértékű összefogásnak a jótékony hatása mögött szinte már csak másodlagos jelentőséget kap a rendezvény bevétele.

A bevezető gondolatok után hivatalosan is elszabadulhatott a jókedv a színpadon és a bálteremben. Prózai elemekkel átvezetett, néha még a közönséget is „interaktiváló” énekes-táncos produkciók és paródiák követték egymást, közöttük a legnagyobb sikert most is a tantestületből verbuválódott tánckar aratta (a változatosság kedvéért struccok bőrébe – pontosabban tollába – bújva).

Ketten a bálozók közül. Fotók: Ocskó Lilla

Az össz-résztvevős finálé után aztán jöhetett a vacsora (szintén sokéves tradíciónak köszönhetően ízletes marhapörkölt), majd tánc, a felvett kalóriák leghatékonyabb leadására. A ritmus és a hangulat mindenkori felelőse ezúttal is – a helybéliek kedvenc dalait közel két évtized óta jól ismerő – Csikota József és zenekara volt.

A táncosok csoportképen. Fotó: Hajdúné Siket Márta

És hogy pihenő is legyen a hajnalig tartó parkettkoptatás közben, a nyolcadikosok újra előadták a nyitótáncukat, majd éjféltájban (hála a helyi magánszemélyek, vállalkozók szorgalmas felajánlásainak) sok-sok tombolatárgy talált boldog gazdára. A tombolajegyek árából befolyt összeget ugyancsak a földeáki iskolások javára fordítják, csakúgy, mint a tanár-diák színpadi produkciókat megismétlő, későbbi előadás adományai is.