Hírek

A szekrény mögé bújt a rendőrök elől


Még tavaly december 2-án érkezett bejelentés a Szegedi Rendőrkapitányság Röszkei Rendőrőrsére arról, hogy ismeretlen tettes betört a római katolikus templomba, ahonnan kegytárgyakat, valamint perselypénzt tulajdonított el.

Az ellopott perselypénz. Fotó: police.hu

A rendőrök a helyszínről kutyát indítottak. A négylábú rendőr egészen a gyanúsított lakásáig vezette a nyomozókat, ahol megtalálták az ellopott kelyheket, gyertyákat, valamint a pénz egy részét. A rendőrök a házkutatás során elfogták a gyanúsítottat, aki egy szekrény mögé bújva próbált elrejtőzni.

A röszkei lakos kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett. A 30. születésnapját ünneplő férfit lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt a Szegedi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya őrizetbe vette, a bíróság pedig elrendelte előzetes letartóztatását.

A nyomozás során a rendőrök két további Röszkén történt betöréssel is meggyanúsították. Egy Pacsirta utcai házból törköly pálinkát és készpénzt, egy Petőfi utcai garázsépületből pedig használati tárgyakat tulajdonított el.

A Szegedi Rendőrkapitányság a 30 éves férfi ellen folytatott nyomozást befejezte, az iratokat vádemelési javaslattal az ügyészségnek megküldte.

MH-CSMRFK