Hírek

Lázár János: minden szavazatra szükség van!


Lázár János mai fórumain arra kérte a jelenlévőket, hogy beszéljék rá rokonaikat, ismerőseiket, hogy jelenjenek meg vasárnap a szavazóurnák előtt, s a józan paraszti eszüket használva adják le voksaikat, hiszen ezzel nem csak az ország, hanem a saját kistelepülésük sorsáról is döntenek.

A földeáki fórumon a tornacsarnok építéséről is szó esett.

A Miniszterelnökséget vezető államtitkár földeáki fórumán elmondta, már elkészültek a tervek a Makó-Hódmezővásárhely közti mindkét, azaz a földeáki és a lelei út felújítására is. Maroslele és Földeák is kap egy-egy tornacsarnokot, már a következő tanév elejére. Hangsúlyozta, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltjeként most a választók megelőlegezett bizalmát kéri, de 2018-ban, azaz a következő ciklus elején el kíván számolni azzal, hogyan szolgálta azt meg.

– A bíróságoknak fogalmuk sincs a magyar valóságról, és nem igazságot, hanem jogot szolgáltatnak – jelentette ki arra reagálva az újságíróknak, hogy a Szegedi Ítélőtábla felfüggesztette a másodfokú eljárást csütörtökön a bátmonostori hármas gyilkosság ügyében, és az Alkotmánybírósághoz fordul, kérve, foglaljon állást, ellentétes-e az emberi jogok európai egyezményének embertelen büntetést tiltó rendelkezésével a tényleges életfogytiglani szabadságvesztés.

– A magyar társadalom elsöprő többsége a legsúlyosabb bűncselekmények esetében a halálbüntetés visszaállítását támogatná – hangsúlyozta. Hozzátette: sajnálja, hogy erre nincs lehetőség, mert gyermekek és idősek sérelmére elkövetett emberölések esetében maga is ezt tartaná igazságosnak. Ezt a bíróságok nem hajlandók tudomásul venni, ami mutatja, hogy a magyar valósággal, a társadalom életviszonyaival köszönő viszonyban sincs a jogszolgáltatás – mondta. A Miniszterelnökséget vezető államtitkár szerint több rendőrre és szigorúbb törvényekre van szükség, mert ezek nélkül sosem lesz rend az országban.

Lázár János Maroslelén az érdeklődőknek – köztük Martonosi György polgármesternek – bejelentette: a kormány 30-35 millió forinttal támogatja a község konyhafelújítást célzó pályázatát, azért a konyháét, ahol 180 diák, 80 óvodás és 60-70 idős étele készül.
– Igyekeztünk ez előző négy évben felzárkóztatni a hátrányos helyzetű térségeket – mondta.

Maroslele 30-35 milliót kapott a konyha felújítására – hozta a hírt Lázár János.

Az érdeklődő apátfalviak előtt kifejtette, a településen több lehetőség van a fejlődésre, mint amivel eddig éltek és nyugodtan szavazhatnak rá az emberek, hiszen nem polgármesternek indul. Az egyik érdeklődő kérdésére elmondta: a devizahitelesek ügyében ő azt a megoldást tartaná optimálisnak, ha a hitel egyharmad-egyharmad arányban oszlana meg az azt kihelyező, s ezzel az embereket megtévesztő bankok, az ilyen hitelezést 2003-tól ösztönző állam és a hitelt felvevők között, ugyanis ez utóbbiakat senki sem kényszerítette az eladósodásra.

Apátfalván is kézfogással köszöntötte az érdeklődőket.

A makói Petőfi parkban megjelent több mint 120 érdeklődő előtt megköszönte az őt támogató aktivisták munkáját, majd elmondta, a makói programját tartalmazó 10 pontja hamarosan az itt élők postaládájába kerül. A szavazással kapcsolatban közölte: ha erős kormány lesz, erős lesz az ország is.

Buzás Péter polgármester írt nekem egy levelet arról, hogy minél előbb szeretne találkozni velem, hogy elbeszélgessünk arról amit ígértem, s amit ő gondolt. Én azt válaszoltam neki, hogy várjuk meg az április 6-i választást ezzel. Úgy vettem a levelét, mintha ő nekem már megelőlegezte volna a bizalmat, hogy a térség országgyűlési képviselője leszek, szemben párttársával. Ha megválasztanak jelentkezni fogok nála és a makói képviselő-testületnél, hogy megtaláljuk azokat a pontokat, melyekben együtt tudunk működni – fogalmazott Lázár János.

Lázár Jánost a Petőfi parkban több mint százhúszan hallgatták.

A képviselőjelölt szerint a baloldali radikálisoknak 8 évük volt, hogy megvalósítsák mindazt amit most ígérnek, a jobboldali radikálisok programja pedig megvalósíthatatlan.

– Azért kaptam a vásárhelyi választókerületben háromszor is bizalmat, mert amit ígértem, azt meg is tudtam valósítani. Ha bizalmat kapok, itt is megfogom – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje, aki mindegyik mai fórumán azt kérte, mindenki vegyen részt a választáson, mert minden szavazatra szükség van.