Makó

Lázárt lefújták, Orbán Viktor bajszot kapott Makón


Szemmel láthatóan újabb lendületet kapott a makói választási plakátok rongálása. Tegnapra virradóra – a jobbikos Kiss Attila és a kormányváltó erős Varga Péter választási plakátjait kivéve – mindegyiket fekete festékkel fújták le. Hogy az ismeretlen elkövető miért így – az általános iskola hatodik osztályára már általában kinőtt módon – nyilvánította ki véleményét, azt nem lehet tudni, hiszen azt nem biggyesztette oda munkája mellé. Kivéve egyetlen helyet. Az OTP tűzfalán lévő Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke feliratot a Volt! szóval egészítette ki, illetve Orbán orrá alá takaros bajszot rajzolt.

Orbán Viktor megfirkált plakátja.

A festegető – aki nem érdekelt, hogy Makón majd száz, éjjel is látó térfigyelő kamera működik – a belvárosban fellelhető legtöbb, ha nem valamennyi Lázár János plakátot is kiegészítette, a Fidesz-KDNP jelöltje arcára fújt fekete folttal. De kapott hasonló, bár kisebb buzgalommal készült pacát Surányi Vivien, a Munkáspárt, vagy éppen a Szili Katalin és Kovács Irén Judit, a KTI jelöltje is.

Senki sem maradt ki a szórásból.

De Varga Péteré itt is sértetlen maradt.

– Összesen 93 plakátunkat rongálták meg, ezért tegnap feljelentés kiegészítést tettem a makói rendőrkapitányságon – mondta hírportálunknak Bakos Tamás, aki a választási plakátok eltüntetése miatt egyszer már megtette ezt. A Fidesz makói alelnöke elmondta furcsállja, hogy mindegyik politikai plakát össze lett firkálva, csak Kiss Attiláé és Varga Péteré nem.
Elmondta: pártja helyi szervezete arra szólítja fel valamennyi jelöltet állító erőt, hogy határolódjanak el a történtektől.