Makó

Júliusra befejezik a makói utak helyreállítását


Korom András – Makó

– A makói csatornaépítés I-es üteme – mely Gerizdest érinti – műszaki átadása a vége felé közeledik. A város más területén azonban nem tudunk közlekedni, mert akkorák a kátyúk, hogyha belemennek az autók, benne maradnak -állapította meg a mai sajtótájékoztatón Buzás Péter. Makó polgármestere hozzátette: Az önkormányzat 68 dolgozójából 20-an működnek közre, hogy például a gerizdesi városrész műszaki átadása tökéletes legyen, de a mérnök és a beruházást lebonyolító egység is végzi a munkáját.
– A kivitelezők a hivatal munkatársaival háromszor is végigsétálták Gerizdes utcáit, annak érdekében, hogy feltárják az építkezés nyomán támadt hibákat. Ezt a város többi részén is elvégzik majd. A makóiak segítségét abban kérem, hogy keressék képviselő segítő munkatársait (nevük, elérhetőségük lásd lejjebb!) s feltétlen mondják el nekik hogy hol, milyen típusú észrevételeik vannak a csatornázással kapcsolatban. Ez ugyanis akkor fejeződik majd be, ha az utak helyre is lesznek állítva.

A polgármester azt is kérte, hogy ha a közterülettel kapcsolatos észrevételeket is tegyék meg. Hozzátette: a város útjainak való részleges helyreállítása, a feltöltések, illetve azok kaviccsal való leszórása hagyott kívánnivalót maga után, ez tavaly ősszel és idén januárban is erőteljesen tapasztalható volt. Most hetente végigjárják a város, hogy hol vannak olyan kátyúk, melyek balesetveszélyesek, vagy a járművek műszaki állapotát veszélyeztetik. Ezt azonnal jelzik a kivitelezőknek, mely három nap alatt kijavítják a hibát.

Az aszfaltozás előkészítése a makói Kelemen László utcában.

Varga Péter Apátfalva polgármestere már arról szólt, hogy Apátfalván is befejeződött a gerincvezeték fektetés, s a héten kezdték postázni a helyi ingatlantulajdonosoknak, hogy rá lehet kötni a csatornára.
– Mindenképpen várják meg az apátfalviak ezt az értesítő levelet, csak utána kezdjenek neki a bekötésnek! De ha megkapták, akkor minél hamarabb tegyék meg, ugyanis a próbaüzem alatt nem kell csatornadíjat fizetni – hívta fel a figyelmet a polgármester. Hozzátette, ha bármelyik apátfalvinak bármilyen problémája támad a helyreállítás során, azt arra kéri jelentse be a polgármesteri hivatalban. A községben egyébként 1300 ingatlant érint a csatornázás, mely pozitív következményeként a település eddigi 9 földes-sáros utcájából 6 kapott zúzottköves, betonzúzalékos borítást.

És ahol még csak a fél utcát csinálták meg.

Ortutay Miklós, a csatornázás projektmenedzsere elárulta: március 17-vel fejeződött be Makón a Honvéd városrészben, illetve Apátfalván és Magyarcsanádon a csatornaépítés, s indult el a próbaüzem. Az úthelyreállítások júliusig befejeződnek Makón, míg a környékbeli falvak közül Kiszomboron, Földeákon és Maroslelén ennél hamarabb kezdődtek és végződnek ugyanezek a munkák. Apátfala és Magyarcsanád zárja a projektet, itt az úthelyreállítások végső határideje szeptember 17.


A képviselők segítői:


Kovács Sándor képviselőé Nagy Gábor (62) 511-846, Kiss Imréné segítője:Baranyi Lászlóné (62) 511-865, Sánta Sándor képviselőé Csomor Ágnes (62) 511 -850, Baranyi Sándoré Siket Tibor (62) 511-818, Marosvári Attiláé Antal János (62) 511-842, Toldi Jánosé Kalászné Slajchó Edit(62)511-852 és Juhász Ferencné dr. (62) 511-824. Molnár László képviselőé Varga Imre (62) 511-875, Gáspár Sándor képviselői segítője Joó Mária (62) 511-847.