– A vásárhelyi és a makói kórház összevonása pozitív hatással lehet a belgyógyászati ellátásra is, hiszen a két osztály erőforrásai összeadódhatnak – mondta dr. Forster Tamás főorvos, a Szegedi Tudományegyetem 2-es Belgyógyászati Klinikája és Kardiológiai Központja igazgatója, a Magyar Belgyógyász Társaság Dél-Magyarországi Decentruma igazgatója, a Magyar Belgyógyász Társaság által négy megye – köztük a szegedi klinika, illetve a vásárhelyi és makói kórház – orvosai részvételével rendezett konferencián. Hozzátette: szerinte ez jó lehetőség arra is, hogy a makói kórház szakemberei megmutassák magukat a szakmának.
Dr. Kócsy József, a makói belgyógyászati osztály vezető főorvosa, a konferencia fő szervezője úgy vélte a konferencia lehetőséget adott arra, hogy az orvosok, a szakmai továbbképzés után megismerkedjenek Makóval is.

Nagy érdeklődés mellett zajlottak az előadások.

Dr. Kallai Árpád, a makói és a vásárhelyi kórház főigazgatója szerint a tudományos ülés megrendezésének elnyerése a Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórház magas színvonalú szakmai munkája elismerésének jele is. A konferencián a vásárhelyi és a makói kórház orvosai is bemutathatták legújabb kutatási eredményeiket. Nagy Jenő, a makói orvosigazgatója szerint ezzel az üléssel a figyelem ráterelődött a helyi kórházra, az abban folyó munkára is, de a szakmai továbbképzés során a makói orvosok is hozzájuthattak szakterületük legfrissebb eredményeihez.

MH

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest