Makó

Megyei fuvolaversenyt rendeztek Makón


Oláh Nóra – Makó

Az egész napon át tartó programon először a legifjabb korcsoport lépett színpadra, majd sorra követték őket az egyre idősebbek és tapasztaltabbak. (A legfiatalabb – és egyetlen fiú – versenyző mindössze 7 éves, míg a legnagyobbak már a 17. évükben járnak.) Produkcióikat három fős, neves szakemberekből álló zsűri figyelte: Oross Veronika, a Zeneakadémia adjunktusa, Varga Laura szegedi fuvolaművész és dr. Becsky Gáborné, a debreceni egyetem tanára.

A pikoló a fuvola kistestvére.

Az intézmény növendékei kiváló produkciókkal örvendeztették meg a hallgatóságot és tanáraikat, hiszen az első korcsoport győztese Szabó Hanna, korcsoportjában ugyancsak első helyezést ért el Csonka Fanni, míg Csapó Boglárka ugyanitt 2. díjat kapott. Az ötödik korcsoport 3. helyezettje lett Erdei Renáta, a hatodikban pedig Szabó Sára a 2., míg Inokai Zsófia a 3. helyen végzett.

Az egyik hazai győztes: Csonka Fanni.

Joggal lehetett büszke rájuk tanáruk, Csikotáné Erdei Eleonóra, akit a zsűri felkészítő tanári különdíjjal jutalmazott. A korrepetítori különdíjat az ugyancsak a Magán Zeneiskolában tanító Horváth Andrea vehette át a kiváló zongorakíséretért.

A versengésben részt vevő helyi és vendég diákok és tanáraik egy jól szervezett, baráti légkörben lezajlott rendezvény inspiráló emlékével lehettek gazdagabbak.

Csikota József köszönte meg a zsűri munkáját.

És néhányan a fellépők közül:

Illetve a közönség:

Fotó: Pánczélné Juhos Zsuzsanna