Hírek

190 milliót kap a makói Givaudan új munkahelyek teremtésére


Az ország és Makó sorsát, jövőjét is eldönti, aki április 6-án elmegy szavazni – jelentette ki Lázár János a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje ma délutáni két makói utcafórumán. A Lonovics sugárúti zöldséges üzlet előtt közel 100-an, míg a Vásárhelyi úti kispostánál valamivel több mint 80-an hallgatták, majd folytattak vele párbeszédet.

Táblával is bíztatták.

A politikus a választók megelőlegezett bizalmát kérte azzal, hogy négy év múlva ugyanitt számol el a vállalt és elvégzett munkával. Azt mondta, hogy a választás igazi tétje az önálló magyar út folytatása, s emlékeztetett arra, hogy míg a rendszerváltás utáni kormányok, az energiaszolgáltatók, a kereskedőházak és a bankok érdekeit képviselték, addig az Orbán-kormány ezekkel szemben a kisemberek oldalára álltak. Folytatódik a rezsicsökkentés is – jelentette be – újabb 5 százalékkal.

A képviselőjelölt közel száz makóihoz szólt a Lonovics sugárúton.

A jelölt hangsúlyozta, ha megválasztják, akkor Makón is az elesetteket a szegényeket és a kisembereket kívánja képviselni, s azt szeretné elérni, hogy Makó a fiatalok számára is élhető, munkát adó város legyen. Szólt arról, hogy egyik célja, hogy a makói térségben kormánytámogatással a következő 4 évben 800-1000 új munkahelyet teremthessenek a helyi vállalkozók, s bejelentette, hogy a kormány 190 millióval máris támogatja a Givaudan makói gyárát ennek szellemében.
Lázár János elmondta azt is, számára nem az fontos, hogy ki jobb- vagy baloldali, hanem az, ki áll az emberek oldalára és ki az, aki más érdekeket szolgál.

A fórum résztvevői, a kispostánál.

A képviselőjelölt, aki mindkét helyszínen válaszolt is a jelenlevők kérdéseire, nagyon fontosnak tartja kis- és közepes mezőgazdasági családi vállalkozások támogatását, s úgy látja, hogy olyan helyzetet kell teremteni, hogy Makó környékén ismét meg lehessen élni a hagymatermesztésből.

Egy a makói kórházzal kapcsolatos kérdésre kifejtette: annak mindenféleképpen erős térségi kórháznak kell maradnia hosszútávon is, Hozzátette: annak idején volt, aki megszavazta a makói kórház leépítését, ő viszont tüntetést szervezett a vásárhelyi kórház bezárása ellen. Megnyugtatot mindenkit: a Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórház 477 milliós tartozását az állam rendezi el a kölcsönt adó megyei önkormányzattal.

MH