Makó

Lázár János: mindenki szavazzon a józan paraszti esze szerint!


Korom  András – Makó

– Azt gondolom, hogy a Fidesszel szemben álló parlamenti ellenzék nem tudott életképes alternatívát felmutatni a jelenlegi kormány ellenében. A polgári gondolkodású emberekben is megvan az igény a szociáldemokrata baloldalra Makón is, ha az a kiszolgáltatott kisembereket képviseli. De az elmúlt 20 esztendőben a szocialista párt legfőképp azokat hagyta cserben, akik az ő szavazói. Nincs értelmes válasz arra, hogy az MSZP miért a bankok és szolgáltatók oldalán áll – jelentette ki Lázár János makói fórumain. Hozzátette: – A mi programunk közt sok a szociális jellegű, hiszen általában a baloldali pártok adóztatják meg a bankokat, kereskedőházakat és az energiaszolgáltatókat, ahogy mi tettük az elmúlt években. Azt mondta: a legfontosabb, hogy az emberek olyan képviselő válasszanak, akik őket, nem a saját érdekeit fogja képviselni.

A makóiakat érdeklő dolgokról eset szó a katolikus iskolában.

– Az a benyomásom, hogy Makón olyan képviselőt keresnek, aki nem egy párt ideológiáját képviseli, hanem mindenkinek segít az élet legegyszerűbb dolgaiban is. Azért jelentkezem, hogy a megelőlegezett bizalmukat érdekkijáró képviselőként megszolgáljam – mondta.
Lázár János kijelentette: 2010-re az emberek nagy része úgy érezte, rosszabb lett a helyzete mint korábban volt, képtelen boldogulni. – Azért jelentkezünk újra az önök bizalmáért, hogy a megkezdett munkát folytatni tudjuk. Nem a gazdagokat szeretnénk erősíteni, hanem azt a lehetőséget megteremteni, hogy egy szakmunkás is előrébb jusson, boldoguljon, mégpedig saját városában vagy lakókörzetében. Ami az elmúlt négy évben történt, az egy válsághelyzet megoldása volt. Elmondta: a kormány fejleszteni kívánja a vidéket.

– A kormány tegnap döntött arról, hogy 4 milliárdért megépíti a nagylaki elkerülő utat. Elvi döntést is született arról is, néhány éven belül 5 milliárdért megépül a kiszombori elkerülőt, hogy Makóra ne menjen be a tranzitforgalom. Fel kell javítani azokat az utakat, melyek a városba és az autópályához vezetnek. A Miniszterelnökséget vezető államtitkár szerint fontos a csanádpalotai és kiszombori kerékpárút megépítése is fontos. Ez utóbbiról napokon belül megérkezik Kiszomborra a hivatalos értesítés. A kormánynak mérlegelnie kell, hogy olcsóbbá tegye az autósközlekedés terheit, vagy a vasúti, esetleg az autóbuszos közlekedést helyezze előtérbe.

Lázár János szerint lakosságmegtartó programot kell megvalósítania Makónak.

Lázár János hangsúlyozta: Makó tudott élni a rendszerváltás lehetőségével. De nem mindegy kit választanak képviselőnek, polgármesternek és testületnek, hiszen a következő években dől el, mennyi pénz jön a városba. Véleménye szerint lakosságmegtartó programot kell megvalósítania Makónak. A következő városvezetésnek, a polgármesternek és a testületnek együtt olyan városépítő munkát kell végeznie, mely segít megtartani a fiatalokat, ennek érdekében el kell végezni az óvodák iskolák felújítását.

– Azért nem korrekt, hogy politikai ellenfeleim a makói kórházra játszanak rá, mert az emberek félnek, hogy megbetegednek, az idősek pedig nem tudják magukat ellátni. Aki ma a kórház ügyéből politikát csinál, az az emberek félelméből próbál politikai tőkét kovácsolni. A makói és a vásárhelyi kórház nem egymás konkurensei, hanem egymás erősítői. Ha az összevonásuk nem válik be, akkor ismét különválasztjuk – jelentette ki, azzal, hogy személye garancia arra, hogy a makói kórház nem csak erős, de jó kórház is lesz. Elárulta: hétfőn találkozik a kórházi dolgozókkal, s azt kéri majd tőlük, mondják el, mire van szükségük.

– Nem tartom komoly emberhez méltónak, ami Kallai Árpád főigazgató úrral a testületi ülésén történt. Az inkább Makó szégyene, hiszen nem volt elegáns a vele való bánásmód – jelentette ki.

Az érdeklődők egy része a Galamb szakközépiskolában.

Lázár János szerint Makó csak akkor tudja megtartani a fiatalokat, ha az itteni szolgáltatások nagyon jó minőségűek lesznek. Érdemes lenne ezért kihasználni a térség még fel sem tárt természeti adottságait. Makó az az egyetlen város, ahol koncentráltan van jelen Makovecz Imre hagyatéka, ez páratlan lehetőséget jelent a város számára. Nyitott a kormány Makó városa számára és támogatja a könyvtár 1,4 milliárdos megépítését – Makovecz tervei szerint. Úgy látja, egy országos Makovecz programban kell elhelyezni Makót. De elképzelhetetlennek tartja, hogy a város sikeres legyen egy jól működő mezőgazdaság nélkül.

– Felajánlottam, hogy ha a testület kéri, akkor a Hagymatikum működéséhez is hozzájárul a kormány. Az önök szövetségese szeretnék lenni abban, hogy Makó élhető, szerethető hely legyen -hangsúlyozta Lázár János, aki elmondta, ha megkapja a megelőlegezett bizalmat a választáson, akkor azokat is képviseli majd akik rá szavaztak és azokat is, akik ellene voksoltak.