Makó

24 új munkahelyet teremt Makón a Continental


A folyamatos beruházásoknak köszönhetően a márka hűtő-fűtő termékeinek szegmense Európában továbbra is piacvezető.
Tavaly közel 50 új munkahelyet teremtett beruházásaival a cégcsoport váci és makói telephelyén, idén várhatóan további 40 új dolgozó állhat munkába ugyanitt.

Közel megduplázta üzemanyagtömlő eladásait a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. Folytatódik a Continental váci telephelyén tavaly elindított műanyag kompetencia központ kialakítása. A beruházás során olyan technológiákat telepít a cég az üzembe, melyek egy része a nemzetközi piacon is újdonságnak számít. A ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft másik, makói telephelyén szintén folyamatban van egy kompetencia központ kialakítása, mely a Continental hűtő-fűtő cső szegmensének további 7 gyárát segíti majd világszerte.

A ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft 2013-ban mindkét telephelyén bővítette dolgozóinak létszámát, mely az új beruházások mellett az egyre bővülő megrendeléseknek is köszönhető. A cég tavaly 6,5 százalékkal több hűtő-fűtő terméket értékesített az előre tervezettnél, üzemanyagtömlő eladását pedig majdnem megduplázta az előző évhez képest. A Continental kiemelt célja az idei évben a növekedési ütem megtartása, és a megkezdett beruházások folytatása, ezáltal pedig újabb munkahelyek teremtése. Tavaly közel 50 fővel növelte dolgozói létszámát a cég a váci és makói telephelyen, és az idén további 40 új munkavállalóval bővülhet a két egység.