Hírek

Színes gerberákkal köszöntötték a makói nőket


Bojtor Boglárka – Makó

Hivatalosan délután öt órakor kezdődött a hagymaházi nőnapi ünnepség, de a korábban megérkezett köszöntő bizottág tagjai közvetlen beszélgetésbe kezdtek a nőnap közönségével, majd amikor egészre ért a nagymutató, szokásos a nőket “istenítő” beszédet mondtak.
Botka László, Szeged város polgármestere hangsúlyozta: szívén viseli a nők sorsát. Neki is három lánya van, akik tizennégy, tíz, és hat évesek. Ebből is látszik, hogy egy politikus négy éves ciklusokban gondolkozik – tette hozzá, s ezzel megnevettette a közönséget. Varga Péter egy Diderot idézettel kezdte köszöntőjét: – Aki a nőkről ír, mártsa tollát a szivárvány színeibe s porzóként hintse lepkeszárnyak hímporát a sorokra, kezének minden mozdulatára pedig gyöngyök peregjenek elő – idézte, és szavait ennek szellemében folytatta.
A köszöntők után Postás Józsié lett a színpad, akit a nagyérdemű hatalmas örömmel fogadott, műsora vége felé egy hölgy még táncra is perdült a színpad előtt. Az énekes búcsúzása után a kifelé tartó tömeg minden hölgy tagja egy szál gerberát kapott jelképes köszöntésül.

Képeink a nőnapi köszöntőről: